Bakan Çavuşoğlu’ndan Kaşıkçı açıklaması

Bakan Çavuşoğlu’ndan Kaşıkçı açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı’yı öldürenlerin Suudi Arabistan’da olduğunu belirterek, “PKK ile Netanyahu'nun ortak özelliği ikisin de bebek katili olması” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği başkent Tunus'ta, Tunuslu mevkidaşı Humeys el-Cihinavi ile Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya geldi. Çavuşoğlu, basın toplantısında yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ın Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasında şeffaf olması gerektiğini belirterek, Kaşıkçı’yı öldürenlerin Suudi Arabistan’da olduğunu söyledi:

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Netanyahu son günlerde huzursuz, çünkü Suriye’yi bölemeyeceğini anladı. PKK ile birlikte Suriye'yi bölmek istiyorlardı. Kürt kardeşlerimizin adını kullanarak Cumhurbaşkanımıza laf atıyor. İsrail'in bir çaba içinde olduğunu görüyoruz da. PKK ile Netanyahu'nun ortak özelliği ikisin de bebek katili olması..."

"Türkiye'deki Kaşıkçı soruşturmamız derinlemesine devam ediyor. Bunu da yaparken Suudi Arabistan'dan şeffaf olmalarını istiyoruz. Öldürenler, cesedini yok edenler, parçalayanlar, bu talimatı verenler de Suudi Arabistan'da. Yerel işbirlikçi dediler, yerel işbirlikçilerin adını da vermediler. Bu soruların yanıtını verecek olanlar da Suudi Arabistan'da."