Bakan Çavuşoğlu’nun ‘Esad’ açıklamasının ardından Suriye’de Türk Bayrağı yakıldı!

Bakan Çavuşoğlu’nun ‘Esad’ açıklamasının ardından Suriye’de Türk Bayrağı yakıldı!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye ile ilgili açıklamalarının ardından Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki Azez kentinde Türk Bayrağı yakıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye açıklamaları ülkede muhalifler tarafından tepkiyle karşılandı.

Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki Azez kentinde Türk Bayrağı’nın yakıldığı görüntüler ortaya çıktı.

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ankara’da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında Suriye Dışişleri Bakanı ile ayak üstü sohbeti olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya şu şekilde yanıt vermişti:

“Şu anda böyle bir temas söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız zaten o soruya cevap verdiler. Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer, ‘Sizi rejimle görüştürelim’ dediler. Esad ile Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi. Bir ara istihbaratlar arasında görüşmeler olmuştu. Daha sonra kesinti oldu. Şimdi tekrar başladı. İstihbaratlar arasındaki görüşmelerde birçok konu gündeme geliyor.

Bağlantısızlar Toplantısı’nda, Belgrad’da ayaküstü Suriye Dışişleri Bakanı ile da kısa bir sohbetim oldu, o toplantı marjında. Orada da bu ülkenin tek çıkar yolunun siyasi uzlaşı olduğunu söyledim. Teröristlerin temizlenmesi lazım, kim olursa olsun. Ama diğer taraftan muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda destek olabileceğimizi söyledik. Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz.”

İlgili Haberler