Yeniçağ yazdı Bakan Fatih Dönmez doğruladı: Sondaj gemilerimiz için yabancılardan hizmet alıyoruz!

Yeniçağ yazdı Bakan Fatih Dönmez doğruladı: Sondaj gemilerimiz için yabancılardan hizmet alıyoruz!
İlk olarak Yeniçağ’ın gündeme getirdiği sondaj gemilerimizdeki yabancı firmaların faaliyetleri ile ilgili konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 'Gemilerimizde sadece deniz hizmetleri yok, sondaj hizmetleri var, testler için başka hizmetler var. Bu konuda ihtisaslaşmış yurt içi-yurt dışı firmalar olabiliyor. Bunlardan da hizmet alabiliyoruz. Tüm dünyada da bu böyle.' dedi…

İlk olarak Yeniçağ’ın gündeme getirdiği sondaj gemilerimizdeki yabancı firma faaliyetleri ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı Editör Masası’nın konuğu olan Bakan Dönmez “Gemilerimizde sadece deniz hizmetleri yok, sondaj hizmetleri var, testler için başka hizmetler var. Bu konuda ihtisaslaşmış yurt içi-yurt dışı firmalar olabiliyor. Bunlardan da hizmet alabiliyoruz. Tüm dünyada da bu böyle.” dedi…

Petrol endüstrisinde bu işlerin bir kısmının sürekli dışardan temin edinildiğini belirten Bakan Dönmez; “Biz bu işleri kendi içimizde mi çözelim, dışardan mı temin edelim sorusunun cevabını işin başında bakıyoruz, hangisi daha ekonomik olacaksa kurum lehine o şekilde devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamaları şöyle:

“Bu zamana kadar TPAO olarak kendi imkânlarımızla yaptık. Bundan sonrası için yeni kuyuların yapılması, kuyulardan kıyılara kadar yapılacak tesislerin yapımına kadar dışardan yapım hizmeti alabiliriz. Bu tamamen işin ekonomisi ile alakalı.

Zaten özellikle petrol endüstrisini yakinen ilgilenenler bilir ki bu işlerin bir kısmı sürekli dışardan temin edinilir. Çünkü bu işlerin tamamını kendi bünyenizde çözmeye kalktığınız da maliyetler öngöremediğiniz şekilde artabilir. Biz bu işleri kendi içimizde mi çözelim, dışardan mı temin edelim sorusunun cevabını işin başında bakıyoruz hangisi daha ekonomik olacaksa kurum lehine o şekilde devam ediyoruz. Nitekim gemilerin alınmasında en büyük etkenlerden birisi de bu oldu.

Çok sıkça kullanmadığınız hizmetleri de dışarıdan kiralama yöntemiyle satın almanızda daha ekonomik olabiliyor

“Gemilerimizde sadece deniz hizmetleri yok, sondaj hizmetleri var, testler için başka hizmetler var. Bu konuda ihtisaslaşmış yurt içi-yurt dışı firmalar olabiliyor. Bunlardan da hizmet alabiliyoruz. Tüm dünyada da bu böyle.”