Bakan duyurdu: Yurt dışı uçuşları ne zaman tamamen açılacak? Amerika'ya uçuşlar başladı mı?

Bakan duyurdu: Yurt dışı uçuşları ne zaman tamamen açılacak? Amerika'ya uçuşlar başladı mı?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, normalleşme adımları ile birlikte 15 ülkeye başlatılan uçuşlara, yenilerinin eklenmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Korona virüs salgını nedeniyle uzun bir süre gerçekleştirilemeyen yurt dışı, geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Şu anda Türkiye’den 15 ülkeye uçuş yapılırken, vatandaşlar, diğer ülkelere uçuşların ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı.

Peki, diğer ülkelere uçuşlar ne zaman başlayacak? Amerika’ya uçuşlar ne zaman başlayacak? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaoğlu, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan’ın açıklaması şu şekilde:

"1 Haziran'dan itibaren yeni normalleşmeye başlamıştık. Artık eski normaller kalktı, yeni normaller diyoruz. Hummalı bir çalışma var. 100 tane ülke ile dış ülkeyle uluslararası uçuşlarının başlaması ile ilgili girişimlerimiz, faaliyetlerimiz devam ediyor. Yoğun bir diploması var. Yaklaşık 15 tane ülkeyle ile ilgili uçuşlarımız başladı. Diğerlerinin de takipçisiyiz.

Tabi bunlar sadece bizim isteğimiz ile olmuyor. Karşı tarafı da ikna edip onların da uçuşlarını sağlamamız gerekiyor. Onunla ilgili de başarılı bir şekilde bir diploması yürütüyoruz. Orada da hükümetimizin, Cumhurbaşkanı'mız ile birlikte el birliğiyle bu işi, bu süreci kısa zamanda atlatılması için çalışıyoruz. Yani salgın sürecini nasıl başarılı atlatırsak, inşallah bu ne yeni normal sürecinde en başarılı şekilde atlatmak için elimizden gelen var gücümüzle çalışıyoruz."