Bakan eşinin Saray’a atandığı iddiası Meclis’e taşındı!

Bakan eşinin Saray’a atandığı iddiası Meclis’e taşındı!
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün eşinin Saray’a atanması iddiası Meclis’e taşındı. CHP Milletvekili Erkan Aydın, “Bu kadar atanamayan insan varken Bakan eşi nasıl olur da Saray’a atanabilir” diye sordu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün eşi İlknur Gül’ün, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na mimar kadrosuyla atandığı iddialarını Meclis’e taşıdı. İddiaların kabul edilemez olduğunu belirten Aydın şunları söyledi:

“5 yıllık hayatının büyük bir bölümünü izinli geçirdikten sonra 15 Aralık’ta Saray’a atandı. Önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlayan ancak neredeyse hiç işe gitmeden 5 yıllık memuriyetini tamamlayan bakanın eşi jet hızıyla 15 Aralık tarihinden itibaren Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Mimar kadrosuyla işe başladı. Bu kadar atanamayan insanımız varken iş bekleyen insanımız varken bir bakanın eşinin Saray’a atanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?”

O GAZETE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Birgün gazetesinin iddiasına göre Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün eşi İlknur Gül, Saray’a atandı. Gazetenin haberinde İlknur Gül’ün, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde memur olmasına rağmen, kariyerinin büyük bölümünü izinli olarak geçirdiği ileri sürüldü.