Sağlık Bakanı Koca salgının yeniden şiddetlendiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Koca salgının yeniden şiddetlendiğini açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, canlı yayında yaptığı açıklamada salgının yeniden şiddetlendiğini açıkladı. Koca, İzmir'de hasta sayısının bir ayda yüzde 42 arttığının altını çizdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, canlı yayında açıklamalar yaptı. Koca, salgının yeniden şiddetlendiğini belirterek, İzmir'de hasta sayısının 1 ayda yüzde 42 arttığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları özetle şu şekilde:

"İzmir’de bir ay öncesine kadar yüzde 45 artış var. Türkiye genelinde temaslıların taraması 15 saat içinde yapılıyor. Her zaman altını çiziyorum temasları ne kadar erken tespit edersek salgınla o kadar mücadele ederiz.

İzmir’de de ekipleri yoğun şekilde sahaya sürdük. Bir diğer hususta, hastaların ortalama yaşındaki yükseliş vefat oranlarında da artışa neden oluyor. İzmir Başta olmak üzere tüm hemşerilerimizi sıkı sıkıya tedbirlere sarılmaya davet ediyorum.

3 GÜN ÖNCE "SALGINDA SONA GELİNDİ" DEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Koca, 3 gün önce canlı yayında yaptığı açıklamada ise korona virüs salgınında sona gelindiğini açıklamıştı. Bakan Koca, yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Vefat sayımız, Almanya gibi ülkeler dikkate alındığında tedavide başarı gösterdiğimizi söylüyor. Yaklaşık 4 aylık salgın mücadelesinde toplumların hareketleri benzerlik gösteriyor.

İnsanlar, hayatın yavaşlayışına karşı öfke duyuyor. Yarının belirsizliğine ilişkin duygu, en belirgin duygu. En kötü his ise salgının bize getirdiği izaloasyondur. Korona virüs salgını sona gelmiştir. Heyecan verici açıklamayı birazdan yapacağım.

Hayat normal akışına dönmeye hazırlanıyor. Salgının yol açtığı karamsarılık, geçicidir. Dertler, çare ufukta görülmediğinden büyük görünür."