Bakan Fahrettin Koca, önümüzdeki günlerde Türkiye’yi bekleyen büyük tehlikeyi sesi titreyerek açıkladı: Karşımızda artık iki virüs var

Bakan Fahrettin Koca, önümüzdeki günlerde Türkiye’yi bekleyen büyük tehlikeyi sesi titreyerek açıkladı: Karşımızda artık iki virüs var
Korona virüs salgınıyla mücadeleye ilişkin Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Koronavirüse karşı aldığımız tedbirleri ihmalsiz uygularsak, virüsün yol açtığı gripten de korunmuş oluruz. İki virüsle aynı anda mücadele etmek zorunda kalmayız” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadelede Samsun, Ordu, Çorum, Tokat, Amasya ve Sinop’ta son durum ve Türkiye değerlendirmesinde bulundu.

Önümüzdeki günlerde Türkiye’deki grip vakalarının artabileceğine dikkati çeken Bakan Koca, "Karşımızda artık iki virüs var, elimizde ikisini de yenecek üç tedbir bulunuyor; temizlik, maske, mesafe. Aldığımız tedbirleri ihmalsiz uygularsak, influenza virüsünden de korunmuş oluruz. İki virüsle aynı anda mücadele etmek zorunda kalmayız" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Korona virüse karşı aldığımız tedbirleri ihmalsiz uygularsak, virüsün yol açtığı gripten de korunmuş oluruz. İki virüsle aynı anda mücadele etmek zorunda kalmayız. Sebebi grip olan bazı şikayetlerle siz Kovid19 olduğunu düşünebilirsiniz. Grip halsizlik, baş ağrısı, kuru öksürüklerle ortaya çıkan mevsimsel hastalıktır. Aynı şikâyetler korona virüste de ortaya çıkmaktadır. Asıl düşmanımız olan salgınla mücadele olan zaman azalacak. Karşımızda artık iki virüs var, elimizde ikisini de yenecek üç tedbir bulunuyor; temizlik, maske, mesafe...”