Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması

Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un dünyanın lojistik vizyon projesi olduğunu söyledi. Kanal İstanbul ile Türkiye, dünyadaki güç ve etkinliğini çok daha artıracaktır dedi

Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması

AA’nın haberine göre, Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul Havalimanı''nı, üçüncü köprüyü, Kuzey Marmara Otoyolunu, Avrasya Tünelini hatta Boğaziçi Köprüsünü yapmayın" diyenleri ve bu şekilde yapılan dayatmaları unutmadıklarını vurguladı.

Bakan Karaismailoğlu, "O zaman onların dediklerine boyun eğseydik ne İstanbul Havalimanı ne Yavuz Sultan Selim Köprüsü ne Kuzey Marmara Otoyolu ne de Avrasya Tüneli olurdu. Bu projelere karşı çıkanlar ile Kanal İstanbul''a karşı çıkanlar hep aynı zihniyet." diye konuştu. Muhtemel sorunlara karşı ideal bir su yolu olarak projelendirilen Kanal İstanbul''un dünyanın lojistik vizyon projesi olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kanal İstanbul ile Türkiye, dünyadaki güç ve etkinliğini çok daha artıracaktır. Kanal İstanbul gündelik siyasetin üzerinde stratejik bir konudur ve Türkiye''nin yarınları için olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Bizim suni gündemlerle işimiz yok. Bizler, siyasi çekişmeleri değil, halka hizmeti esas alıyoruz. Çünkü biz halka hizmeti, ''Hakka hizmet'' olarak görüyoruz. İstanbulluların içi rahat olsun. İhtiyaçlarını, endişelerini çok iyi biliyoruz. Bakanlık olarak var gücümüzü ve irademizi her zaman İstanbul''u imar ve inşa etmek üzere kullanacağız."

İlgili Haberler