Bakan Kirişci Marmaris'te: Bizi çok endişelendirecek bir yangın değil

Bakan Kirişci Marmaris'te: Bizi çok endişelendirecek bir yangın değil
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris'teki orman yangınıyla ilgili konuştu. Kirişçi, “Yukarıdan baktığımızda bizi çok da endişelendirecek bir manzara yoktu” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla''nın Marmaris ilçesindeki orman yangını bölgesinde havadan inceleme yaptı.

Kirişci, inceleme sonrası yaptığı açıklamada helikopterle gece karanlığında da olsa bütün sahayı izleme fırsatı bulduklarını söyledi.

AA''nın haberine göre; "Yukarıdan baktığımızda bizi çok da endişelendirecek bir manzara yoktu ama şu anda bulunduğumuz mevki tabii ki birazcık kritik" diyen Kirişçi şöyle devam etti:

''VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUNLAR''

"İnşallah günün ağarmasıyla 20 helikopterimiz, 14 uçağımızla müdahalemiz gündüz gözüyle devam ediyor olacak.

Şu anda bölgede arazözlerin, dozerlerin, iş makinelerinin, görevlilerin müdahalesi sürüyor. Sabah saatlerinden itibaren de havadan müdahale ile en kısa zamanda netice almayı ümit ediyoruz.

Rüzgar hızı, hava sıcaklığı yüksek değil, nem ise yüksek. Tabii ki her an her şey değişebilir. Şu anki şartlar itibarıyla bizi çok endişelendirecek bir yangın değil. Netice itibarıyla geçtiğimiz yıl yaşanan hadiseler, bütün vatandaşlarımızı haklı olarak tedirgin ediyor. Ama müsterih olsunlar, özellikle hava araçlarımız, yer araçlarımız, insan kaynaklarımız bakımından çok daha iyi durumdayız."

İlgili Haberler