Bakan Koca açıkladı: Korona virüste son durum

Bakan Koca açıkladı: Korona virüste son durum
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 12 Temmuz 2020 tarihli korona virüs verilerini açıkladı. Bakan Koca’nın paylaştığı verilere göre, son 24 saatte 19 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ortalama yoğun bakım hasta sayısı en yüksek 5 ili açıklayan Bakan Koca, İstanbul, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep ve Konya. Beklediğimiz sonuçlar için tedbirlere daha fazla uyalım" dedi.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs salgınında son rakamları sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Koca'nın paylaştığı Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'na göre bugün 45 bin 232 test yapılırken bin 12 yeni vaka tespit edildi.

19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Corona virüsü nedeniyle bugün 19 kişi daha hayatını kaybederken Türkiye’deki toplam vefat sayısı 5 bin 363’e, toplam vaka sayısı da 212 bin 993’e yükseldi.

"TEDBİRLERE DAHA FAZLA UYALIM"

Twitter hesabından ortalama entübe hasta sayısını paylaşan Bakan Koca, “SON 3 GÜNDE ortalama entübe hasta sayısı en yüksek 5 il: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Bursa. Ortalama yoğun bakım hasta sayısı en yüksek 5 il: İstanbul, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep ve Konya. Beklediğimiz sonuçlar için tedbirlere daha fazla uyalım” ifadelerini kullandı.

fahh-001.jpgecvxzhqwsaesar1.jpg