Bakan Koca da örnek gösterdi: Türk’ün zekâsı dünya gündeminde

Bakan Koca da örnek gösterdi: Türk’ün zekâsı dünya gündeminde
Kestel Belediyesi’nin sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırladığı banklar büyük ilgi gördü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın örnek gösterdiği uygulama, dünya basınında da gündem oldu.

Bursa’nın Kestel ilçesinde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak tasarlanan banklar büyük ilgi gördü. Sağlık Bakanı Fahrettin koca, söz konusu uygulamayı örnek gösterirken, dünya basınında da gündem oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu uygulamayı överken şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin pratik zekası, salgın şartlarında, sosyal hayata ilginç görüntüler kazandırmaya başladı. Göze sürpriz yapanından bir soruna çözüm olanına dek, her fikir güzel."

fahrettin.jpg

İLÇE MERKEZİNE YERLEŞTİRİLDİ

Kestel Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri tarafından belediyeye ait marangozhanede hazırlanan sosyal mesafeli banklar, ilçe merkezindeki park ve otobüs duraklarının yanlarına yerleştirilmeye başlandı. Vatandaşların büyük ilgisini çeken banklarda kimi arkadaşı ile sohbet ederken, kimi ise eline aldığı gazete ve kitabını okudu.

İki kişinin oturacağı banklardaki oturaklar arası 1,5 metre olarak ayarlanırken, salgın sonrasında normal banklara dönüştürülebilecek.

exmhpbewaaabryr.jpg

DÜNYA BASININDA GÜNDEM OLDU

Kestel belediyesinin yaptığı sosyal mesafeli bankları dünya basınında da gündem oldu. Çeşitli ülkelerdeki haber siteleri söz konusu uygulamayı ilgiyle karşıladı.

119354-5eb70e426a7aa-001.jpg119354-5eb70e4a710be-001.jpg119354-5eb70e5265b60-001.jpg