Bakan Koca, özür diledi

Bakan Koca, özür diledi
Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aşılarla ilgili iddiası hakkında yarın açıklama yapacağını söyledi. Koca, "Veremeyecek hesabım yok, yarın açıklama yapacağım. Cenazade sosyal mesafenin kalkacağını ön görmeliydim, o görüntü için özür diliyorum" dedi.

Bakan Koca, özür diledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Koca, gündemdeki aşı iddiaları ile ilgili yarın açıklamada bulunacağını söyledi. Koca, cenazelerdeki kalabalık görüntülere ilişkin ise, "Cenazade sosyal mesafenin kalkacağını ön görmeliydim, o görüntü için özür diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Bakan Koca, açıklamalarının devamında şunları söyledi: 

"Özellikle pandemide, salgının nasıl seyrettiğini ve bulaşın nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Kalabalık ortamlarda ve kapalı ortamlarda bu bulaşın daha da fazla olduğunu biliyoruz ve hep bunu bugüne kadar ifade etmeye çalıştık. Ben cenazede o tarz mesafenin ortadan kalkabileceği bir görüntünün olabileceğini öngörmedim. Öngörmem gerekiyor muydu? Evet, gerekiyordu. Bu benim kusurum.

Vatandaşımızdan bu anlamda özür diliyorum. 83 milyon olarak herkes eşit fedakarlık göstererek pandemi döneminde mücadeleye katkı sağlamalı yani kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmaya gayret göstermeliyiz."