Bakan Koca sonunda gerçek sayıyı açıklamak zorunda kaldı. İşte günlük hasta sayısı: 28 bin 251. Hani 2 bin, 3 bindi

Bakan Koca sonunda gerçek sayıyı açıklamak zorunda kaldı. İşte günlük hasta sayısı: 28 bin 251. Hani 2 bin, 3 bindi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Bugün vaka sayısı olarak da 28 bin 351. Toplam vakamız bugün itibarıyla 28 bin 351. Toplam günlük vaka sayısı, yani pozitif olan herkes, artı hasta sayısı olarak da ayrıca bu sütunu devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası çarpıcı açıklamalar yaptı. Tüm Türkiye’de hasta sayısının artışta olduğunu belirten Koca, 15 ilde vaka sayısının yüzde 50 arttığını söyledi.

Ancak Bakan Koca’nın en çarpıcı açıklaması ise günlük vaka sayısı ile ilgili oldu. Bakan Koca, son 24 saatte 6 bin 814 yeni hasta tespit edildiğini belirtirken, 28 bin 351 yeni vaka tespit edildiğini söyledi.

 Bakan Koca, böylece korona virüs salgınıyla ilgili en büyük tartışma konusu olan vaka sayılarıyla ilgili çok önemli bir açıklama yaptı.

Özellikle son dönemde başta Türk Tabipler Birliği olmak üzere bir çok kurum ve bilim insanı gerçek vaka sayısının açıklanandan çok daha yüksek olduğunu belirtiyordu.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

29 Temmuz'dan bu yana neredeyse her gün ağır hasta sayısının arttığını biliyoruz. Son 3.5 aydan bu yana ağır hasta sayımızda artış 8 kata yakın oldu. Hatta 9 kat... Vefat sayımız 168 bugün, en yüksek vefat sayımız.

Bugün vaka sayısı olarak da 28 bin 351. Toplam vakamız bugün itibarıyla 28 bin 351. Toplam günlük vaka sayısı, yani pozitif olan herkes, artı hasta sayısı olarak da ayrıca bu sütunu devam ettirmeyi düşünüyoruz.

İlgili Haberler