Bakan Koca'dan, hatasını düzelten vatandaşa cevap

Bakan Koca'dan, hatasını düzelten vatandaşa cevap
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs salgınıyla ilgili attığı tweette virgül kullanmaması gereken yerde virgül kullanınca bir takipçisi "Bağlaçlar arasına noktalama işareti konulmaz" diyerek uyarıda bulundu. Bakan Koca cevaben "Bağlaçlar arasına virgül konulmaz, bizimki sosyal mesafe tutkusundan" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kalabalık ortamlarda maske takma kriterlerine dair bir mesaj yayımladı. Ancak mesajında imla hatası yapan Koca, bir takipçisi tarafından uyarıldı. Koca ise takipçisinin uyarısına verdiği yanıtta görenleri kahkahaya boğdu.

Koca, "Korona virüs, solunum yoluyla bulaşır. Dışarı çıkarken, risk almamak için, maske takmalısınız. Maskeyi, kuralına uygun olarak, ağız ve burunu tamamen kapatacak şekilde kullanın. Ama tek başına maske yetmez. Virüse 1,5 metreden daha yakınsanız, maskeli de, maskesiz de hedefsiniz" şeklinde bir mesaj paylaştı.

1-20200607150307.jpg

Bir takipçisi ise Koca'yı "Bağlaçlar arasına noktalama işareti koyulmaz" diyerek uyardı.

"BİZİMKİSİ SOSYAL MESAFE TUTKUSU" 

Bunun üzerine Bakan Koca, takipçisinin uyardığı tweeti alıntılayarak "Tamamdır Sude Hanım. Bağlaçlar arasına virgül, konulmaz. Bizimki sosyal mesafe tutkusundan:) Mesafe kuralına uyulur + maske takılırsa soru(n) istediği yerden gelsin" şeklinde yanıt verdi. 

3-920.jpg