Bakan Kurum İzmir'de son durumu açıkladı

Bakan Kurum İzmir'de son durumu açıkladı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum İzmir'de son durumu açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de meydana gelen 6,7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

"104 vatandaşımızı enkazdan yaralı bir şekilde kurtardık. Şu an arama faaliyeti yaptığımız 17 binadan 9u tamamlandı. 8'inde ise çalışmalarımız devam ediyor. Hasar tespit çalışmalarımıza başladık. Ağır, acil, yıkık sayımız 41'e ulaştı. Orta hasarlı 35 binamız var. 

Bayraklı'da 24 mahallede afet koordinasyon çadırı kuruyoruz. Ev sahiplerine 13 bin TL taşınma ve kira yardımı verilecek. Kiracılara da 5 bin TL ödeme yapılacak.  Buradaki süreci birlikte ve beraber yürüteceğiz. Rıza Bey ve Doğan Bey apartmanları için çalışmalar devam ediyor. Şu anda tabularında riskli bina şerhleri yok. İl Müdürlüğü'ne veya Bakanlığa böyle bir başvuru yapılmamış. İzmir'in ihtiyacı olan tüm projelerde olacağız, Bakanlık olarak her türlü desteği vereceğiz. Binalara ilişkin hiçbir başvuru mevcut değil.

Eğer başvuru olsaydı, biz gerekli işlemleri yapardık. Bugün bunları tartışmanın zamanı değil, vatandaşlarımız enkaz altında yavrularını bekliyor. Benim çalışma arkadaşımın enkaz altında yavrusu var. Burada siyaset olmaz. Polemik de olamaz.

Valiliğimiz koordinesinde çalışmalar devam ediyor. Muhtarlıklarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşacağız.