Bakan Kurum'dan 100 bin sosyal konut açıklaması

Bakan Kurum'dan 100 bin sosyal konut açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 bin sosyal konut projesine ilişkin başvuruların yarın başlayacağını açıkladı. Kurum, projenin yüzde 10 peşinat, 240 ay sabit vade ve 894 liradan başlayan taksitlerle gerçekleştirileceğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da katıldığı 5. Konya Tanıtım Günleri'nde 100 bin sosyal konut projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurum, 894 liradan başlayan taksitlerle gerçekleştirilecek projenin az katlı, komşuluk ilişkilerinin ve mahalle kültürünün yansıtıldığı bir proje olacağını söyledi.

100 bin sosyal konut projesi ile ilgili başvuruların yarın başlayacağını dile getiren Bakan Kurum, "Geçtiğimiz Perşembe günü 100 bin sosyal konut projesini başlattık. Yarın itibarı ile başvurularımızı alıyoruz. Bu başvurular kapsamında yüzde 10 peşinat, 240 ay sabit vade ve 894 liradan başlayan taksitlerle projemizi gerçekleştireceğiz. İstanbul'umuzda bu proje kapsamında 10 bin konut, Konya'mızda da 4 bin konut yapıyoruz. Yöresel dokuya uygun, az katlı, komşuluk ilişkilerinin ve mahalle kültürünün yansıtıldığı projeler olarak yapacağız. 12-15 ay arasında bu projeleri gerçekleştirmek istiyoruz. 2020 yılının ilk çeyreğinde başlayıp, 1 buçuk yıl içerisinde de bu projeleri tamamlamış olacağız" diye konuştu.