Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi’nin temelinin yaz aylarında atılacağını belirterek,  "Boğazımızı kurtarma projesidir. Her türlü detay proje içerisinde düşünülmüştür, buna göre tedbir alınmıştır. Hiçbir şekilde İstanbul’umuzda depremi tetiklemeyecektir. Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi inşallah yaz aylarında temelini hep birlikte atacağız" ifadelerini kullandı.

Elazığ''da 24 Ocak 2020 depremi sonrasında TOKİ aracılılığı yapılan ve yapımı süren konutları inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum , Kanal İstanbul projesi ile ilgili konuştu.

Kanal İstanbul ile ilgili süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın paylaştığını anımsatan Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Yazın Kanal İstanbul’un temellerini Ulaştırma Bakanlığımız atacak. Bizde bakanlık olarak tüm planlamaları yaptık. Bu planlanmalar çerçevesine gerek çevre düzenleme planı gerek 5 bin ölçekli uygulama imar planlarını onayladık ve askıya çıktık. Biz eser üretiyoruz. Eserlerimiz arkamızda duruyor. 19 yıldır hep eser üreterek milletimize hizmet ederek bu günlere geldik. Aynı aylayışla projelerimizi yapacağız. Kanal İstanbul projesi de aziz İstanbul’umuz ve Türkiye’miz için çok önemli bir şehircilik projesidir. Boğazımızı kurtarma projesidir. Her türlü detay proje içerisinde düşünülmüştür. Buna göre tedbir alınmıştır. Hiçbir şekilde İstanbul’umuzda depremi tetiklemeyecektir. Su kaynaklarımıza zarar vermeyecektir. Çevreye ve ekolojik koridorlara ilişkin oradaki yaban hayatına ilişkin her türlü tedbir alınmıştır. İlave bir nüfus gelmeyecektir. 500 bin nüfusu İstanbul’umuzun dönüşümü için rezerv, Ar-Ge alanlarımızla birlikte kullanacağız"

''İTİRAZLARI DEĞERLENDİRİYORUZ''

Proje içerisinde yürüyüş ve bisiklet yollarına yer verileceğini söyleyen Kurum, bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti. Kurum, "Doğallıkları ve güzellikleriyle İstanbul’umuza ve ülkemize marka katacak, değer katacak bir proje olacaktır. Kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Gelen itirazları değerlendiriyoruz. Düzeltilmesi gereken süreçte her türlü itiraz karşısında düzeltilmesi gerekenleri düzeltmeye gayret gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi inşallah yaz aylarında temelini hep birlikte atacağız" diyerek sözlerini tamamladı. (DHA)

İlgili Haberler