Bakan Mustafa Varank yerli aşıda tarih verdi

Bakan Mustafa Varank yerli aşıda tarih verdi
Yerli aşının ikinci dozunu yaptıran Bakan Mustafa Varank, yerli aşının ne zaman seri üretime geçileceği hakkında da açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, "Eğer aşımıza başarılı olursa faz 3 aşamasından sonra seri üretime geçecek. Dolayısıyla faz 3 de başarıyla tamamlanırsa, biz de sene sonundan önce yerli aşımızı elde etmiş oluruz. Bunu hep birlikte temenni ediyoruz" dedi.

Bakan Mustafa Varank yerli aşıda tarih verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilk dozunu yaptırdığı yerli aşının ikinci doz uygulamasını gerçekleştirdi. Bakan Varank, aşı olduktan sonra gazetecilere hem aşı hakkında hem de aşının seri üretime geçirilmesinin planladığı süreç hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Yerli aşının faz 3 çalışmalarının da başarıyla tamamlanmasının ardından sene sonuna kadar yerli aşıyı seri üretime geçirmek istediklerini belirten Bakan Varank, "Dolayısıyla faz 3 de başarıyla tamamlanırsa, biz de sene sonundan önce yerli aşımızı elde etmiş oluruz. Bunu hep birlikte temenni ediyoruz" dedi. 

Bakan Varank''ın konuyla ilgili yaptığı diğer açıklamalar ise şu şekilde:

TUBITAK Aşımızda faz 1 denemesine geçmiştik. Biz de Hasan hocayla 38 gönüllüden biri olmuştuk. İlk doz aşımızı yaptırdık, şimdi de ikinci dozu yaptırıyoruz. Bu işlerde gönüllü olmak çok önemli. Vatandaşlarımıza çağrıda bulunmuştuk. Bu çağrımız karşılık buldu ve çok sayıda vatandaşımız gönüllü olmak için başvuruda bulundu. Şu an gönüllü sayımız doldu. Faz 1’de antikor üretiyor mu diye bakılıyor. Daha sonraki süreçlerde ise etkililik oranına bakılacak. Eğer aşımıza başarılı olursa faz 3 aşamasından sonra seri üretime geçecek.  

 

İlgili Haberler