Bakan Nebati Enflasyonu kontrol altına aldık demişti. Sizce bu ay enflasyonu kaç çıkartacaklar. Tıklayın oy verin

Bakan Nebati Enflasyonu kontrol altına aldık demişti. Sizce bu ay enflasyonu kaç çıkartacaklar. Tıklayın oy verin
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonu kontrol altına aldıklarını ifade etti. TÜİK geçen ay enflasyonu 73,5 olarak açıklarken Bakan Nebati’nin ifadelerinin ardından enflasyonun bu ay kaç çıkartılacağı merak konusu oldu. Sizde tıklayın oy verin….

Mayıs ayında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 73,5 oldu. Bu son 24 yılın en yüksek enflasyon oran olarak kayıtlara geçti. Bakan Nebati konuşmasının devamında, “Enflasyonu kontrol altına aldık” diyen Bakan Nebati’nin açıklamalarının ardından Haziran enflasyonunun kaç çıkartılacağı merak ediliyor.

Ocak ayında asgari ücret 4 bin 253 lira olarak açıklanmış ancak enflasyonla hayat pahalılığının giderek artması üzerine vatandaşın alım gücü sene başından bu yana hızla düştü. Enflasyon farkını kapatmak için 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak şekilde asgari ücrete yüzde 30’luk zam yaparak 5 bin 500 liraya yükseltildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamalarda Türkiye''de enflasyon olduğunu ancak dünyada da enflasyon olduğunu belirterek her ay dünyada enflasyonun arttığının görüldüğünü söyledi.

Bakan Nebati konuşmasının devamında, “Enflasyonu kontrol altına aldık. Bundan sonrası aralık ayında baz etkisiyle düşmeye başlayacak. Size ve sayın Cumhurbaşkanı''mıza da söz verdim, veriyorum. Aralık ayından itibaren enflasyonun düşüşünü hissede hissede göreceğiz ve sizi seçime o noktada götüreceğiz. Enflasyonu çalışanlara hissettirmeyecek bir sistem kurulmuş zaten.

Nasıl kurulmuş, yılbaşında yüzde 31 emeklilere artış yapıldı, enflasyon farkıyla beraber. Temmuz ayına girdik, iki gün sonra enflasyon açıklanacak. Haziranın 6 aylık enflasyon farkı direkt çalışanların, emeklilerin cebine aktarılacak. Bu ne demektir, aşağı yukarı yüzde 40''lık bir artış demektir. Her 6 ayda bir güncelleme yapılır." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE ENFLASYON
Mayıs ayında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 73,5 oldu. Bu son 24 yılın en yüksek enflasyon oran olarak kayıtlara geçti. Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 69,97''ydi. TÜİK, aylık enflasyonun ise yüzde 2,98 olduğunu açıkladı.

İlgili Haberler