Bakan Özlü: "Skorsky'nin düşmesi kullanım hatası gibi"

Bakan Özlü: "Skorsky'nin düşmesi kullanım hatası gibi"
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Giresun'da düşen askeri helikopterin son derece güvenilir olduğunu belirterek, "Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor" dedi.

Ramazan Bayramı tatilini memleketi Düzce'de geçiren Bakan Özlü, Akçakoca'da partisinin ilçe teşkilatının bayramlaşma törenine katıldı. Tören sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Özlü, Giresun'da düşen askeri helikopterin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde en çok tercih ettiği helikopterlerden olduğunu belirterek,

"Skorsky firmasıyla bir anlaşmamız var. Bu helikopterlerin Türkiye'de üretimine yönelik. Bu helikopterlerden 109 adet üreteceğiz. Ve yaklaşık 3.5 milyar dolarlık bir projemiz var. Proje devam ediyor. İnşallah bu ay içerisinde Amerika ziyaretimiz olacak. Seyahat sırasında Skorsky'nin Boston'daki tesislerine de uğrayacağız. Bu helikopterler örnek vermek gerekirse, helikopter pilotunun en çok tercih ettiği helikopterlerdir. Yani helikopter piyasasının Mercedes'i olarak bilinir. Hangi pilotu çağırırsanız çağırın, sorun, Skorsky der. Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Yani, uygunsuz, olumsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor. Bu helikopterler son derece güvenilir, son derece tercih edilir helikopterlerdir. Envarterimizde çok sayıda Skorsky helikopter var" diye konuştu.

Bakan Özlü, Akçakoca'da ailesiyle birlikte bir otelde tatil yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu'nu da ziyaret etti. Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'nin de hazır bulunduğu ziyarette partililer sohbet etti.