Bakan Pakdemirli açıkladı: Hatay'daki yangınla ilgili 2 kişi gözaltında

Bakan Pakdemirli açıkladı: Hatay'daki yangınla ilgili 2 kişi gözaltında
Tarım ve- Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'daki orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, yangınla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'daki yangın ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, yangın ile ilgili toplamda 4 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "4 şüpheli gözaltına alındı ve bırakıldı, 2 şüpheli daha gözaltına alındı. Yangın şu saat itibariyle tam olarak kontrol altında" dedi. 

Bakan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Zaman zaman tehlikeler yaşadığımız bir yangın. Etkilenen alanlar Mütfüler, Belen ilçe merkezi, Karahüseyirli'de yer yer zor anlar yaşandı. Hasar tespit çalışmaları da yapılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığımız ile de koordineliyiz.

Yaraları sarmak maksadıyla belli ödemeler gerçekleştirileceği belirtildi. Yanan yerlerde fabrikalar, tarlalar, evler var. Tarımsal arazi ve hayvanlarla ilgili konularla da Tarım İl Müdürlüğümüz çalışmalar yürütülüyor.

Yangınla ilgili çok sayıda kasıt şüphesi ortaya çıktı. 4 şüpheli gözaltına alındı ve bırakıldı, 2 şüpheli daha gözaltına alındı. Yangın şu saat itibariyle tam olarak kontrol altında. Rüzgarın şiddetli olması durumunda vatandaşlarımızın ateşten uzak durması gerekiyor. Evet bugün yüksek teknolojiyi kullanıyoruz ancak hala vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar bizim için çok önemli. 

Her yangından sonra çok speküle edilen bir konu var. Ormanlar, anayasa ile korunduğu için bundan sonra ormanların madene açılması mümkün değil. Bu konu ile ilgili vatandaşlarımızın iddialara kulak asmaması ve gülüp geçmesi gerekiyor. Şunu unutmayalım batılı ülkelerin birçoğunda milyonlarca hektar alan yandı ve aylarca süren yangınlar var, birçok ülkede Amerika'da Avusturalya'da yangınlar çıktı ve büyük mal kayıpları yaşandı. 

Can kayıplarının olmaması, Hatay özelinde en büyük tesellimiz. Can kaybı olmaması, yaban hayatını kaybetmediğimizi anlatmıyor.

Hataylı vatandaşlarımıza da gösterdikleri özveri nedeniyle teşekkür ediyoruz. Büyüklük itibari ile çok büyük bir yangın değil. Şu anda hastanelerde yatan kalmadı. 

İlgili Haberler