Bakan Pakdemirli Atatürk dönemini hedef aldı

Bakan Pakdemirli Atatürk dönemini hedef aldı
Bolu'da konuşan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, tarımda ihracata ilişkin tartışmalara ilişkin konuşurken, "CHP, 1930’dan beri sizin ayağınıza gelmemiş" sözleriyle Cumhuriyetin ilk dönemlerini hedef aldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AKP Bolu İl Başkanlığında köy ve mahalle muhtarları, oda başkanları, STK ve sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhuriyet Halk Partisi’nin laf üzerinden siyaset yaptığını belirterek, ‘Türkiye’yi saman ithal eder hale getirdiniz’ eleştirilerine yönelik cevap verdi.

Konuşmasında CHP üzerinden Cumhuriyetin ilk dönemlerini de hedef alan Pakdemirli, "Ama bu halktan kopuk CHP, 1930’dan beri sizin ayağınıza gelmemiş. 1930’dan beri size merhaba etmemiş" dedi.

"1930'DAN BERİ..."

Pakdemirli, “Biz saman ithal etmiş olabiliriz. Ama bu ihtiyaçtan değil. ‘Ülkeyi buğdaya muhtaç ettiniz’ diyorlar. Bakıyoruz rakamlara, Türkiye 21.5 milyon ton buğday üretmiş. 19 milyon ton da tüketiyor. Niye ithal ediyorsunuz o zaman diyorlar. Ben de diyorum ki, makarna fabrikaları, buğday fabrikaları boş mu kalsın. Bunlar ihraç ettiği malların karşılığında ithal ediyorlar. Türkiye’nin bugün ne buğday ne de saman gibi derdi vardır. Ama bu halktan kopuk CHP, 1930’dan beri sizin ayağınıza gelmemiş. 1930’dan beri size merhaba etmemiş. Memleketin problemlerini ve meselelerini bilmiyor. Bu yüzde safsata siyaseti üzerinden iş yapıyorlar” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler