“Bakan Pakdemirli Manisa’yı yok saydı”

“Bakan Pakdemirli Manisa’yı yok saydı”
CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu, Akhisar’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin zeytinden hiç bahsetmemesini eleştirerek “Çaydan, fındıktan bahsederken, ‘zeytin’ lafını ağzına almayan Bakan, Manisa’yı yok saymıştır” ifadesini kullandı.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, "Akhisar’da fındığa ve çaya verilen desteklerden bahseden Sayın Bakanımız, ziyaret ettiği zeytinin anavatanı Akhisar’ımızda, zeytin üreticisine hiçbir destek açıklamasında bulunmayarak, Akhisar’ı ve Manisa’yı yok saydı. Hatta Sayın Bakan, AKP’lilerle sohbeti sırasında 'Ben de zeytin üreticisiyim, zeytin üreticilerinin durumu diğer üreticilere göre daha iyi' diyecek kadar da memleketine yabancı birisi olduğunu ifade etti” diye konuştu.

“SEÇİM VAR DİYE MEMLEKETİNE GELDİ”

Bakan Pakdemirli’yi defalarca Akhisar’a çağırdığını, zeytin üreticisinin sorununu yerinde dinlemesini talep ettiğini söyleyen Bakıroğlu, “Önceden çağırdık ama gelmedi. Şimdi, seçim öncesi şehrimize geldi. Ben açıklamalarını takip ettim. Çiftçiye müjde vermiş ama Ordu’daki, Giresun’daki fındık üreticisine 850 milyon lira destekleme müjdesini vermiş. Önümüzdeki günlerde parası yatacakmış” ifadelerini kullandı.

“MEMLEKETİ MANİSA’YI YOK SAYIYOR”

Bakıroğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Akhisar’da zeytin üreticisi pirim bekliyor. Tarım bakanımız zeytinin başkenti Akhisar’ımıza geliyor ama zeytin üreticisine değil, fındık üreticisine verilen 850 milyon lira müjdeden bahsediyor. Herkes hayretle bakarken, birkaç kişi alkışlıyor. Ancak bu desteğin 3 de 1’i bile Akhisarlılara çok görülüyor. Demek ki Tarım Bakanımız Akhisar’ımızı ve memleketi olan Manisa’yı yok sayıyor.”

“31 MART’A AZ KALDI”

“Bu işte bir adaletsizlik var. Biz bakanımızdan lütuf istemiyoruz. Çiftçimizin, zeytin üreticimizin hakkını istiyoruz. Sofralık zeytine prim verilmesi umutlarımızı bir kez daha tüketen, Tarım Bakanı zeytin üreticisin yüzüne nasıl bakacak merak ediyorum 31 Mart’a az kaldı. Vatandaşlarımız sandığa gidecek, tepkisini gösterecek ve gereken dersi verecektir. Ben bundan eminim.”