Bakan’ın “uçamaz” dediği uçaklar

Bakan’ın “uçamaz” dediği uçaklar
Türkiye’nin dört bir yanından çıkan yangınlar Türk Hava Kurumu uçakları tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Bakan Pakdemir’linin “Envanterimizde yangın söndürme uçağı ve helikopteri yok” sözleri ise THK uçaklarının yaptığı tatbikatı yeniden gündeme getirdi.

Türk Hava Kurumu uçakları yeniden gündemde

Türkiye’de 40’tan fazla noktada çıkan yangınlar ülke gündemine otururken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok. İhaleye çıkıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, yangıların ardından başlayan Türk hava Kurumu uçakları tartışmalarına ilişkin ise “THK''nın uçakları uçabilecek kapasitede değil, hala antikacı dükkanı gibi 1960''lardan kalma uçakları kullanalım tarzı açıklamalar yapılıyor” şeklinde konuştu.

Bakan’ın açıklamalarının ardından ise Türk Hava Kurumu uçaklarının 2019 yılında yaptığı tatbikat yeniden gündeme geldi.

İKİ UÇAKLI GÖVDE GÖSTERİSİ

2019 yılında da İzmir’de meydana gelen ve günlerce söndürülemeyen yangın için Bakan Pakdemirli yangın söndürme uçakları hakkında ''motorları yok, uçmaz'' açıklamasında bulunmuş, bu açıklamanın ardından ise THK uçakları adeta gövde gösterisi düzenlemişti.

Daha önce de gerek yurt içi gerek yurt dışı yangınlarda kullanılan uçakların ikisi hangarlarından çıkarılarak tatbikat yaptı.

2019’daki tatbikat görüntüleri Bakanın açıklamalarının ardından sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

GÖREVDEN ALINDILAR

Öte yandan o dönem THK''nın başındaki isimlerden gelen açıklamaların ardından THK''ye kayyum atanması kararı alınmıştı. 

İlgili Haberler