Bakan Selçuk’tan itiraf gibi asgari ücret açıklaması!

Bakan Selçuk’tan itiraf gibi asgari ücret açıklaması!
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 yılı için 2 bin 324 lira olarak belirlenen asgari ücrete ilişkin itiraf gibi açıklama yaptı. Selçuk, "Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız." dedi.

Yoksulluk sınırının 7 bin lirayı aştığı Türkiye’de 2020 yılı için asgari ücretin 2 bin 324 lira olarak belirlenmesi büyük tepki çekmişti.

Sendikaların 2 bin 578 liranın altında bir teklifi kabul etmeyeceklerine ilişkin aldıkları ortak karara rağmen hükümetle işveren sendikası masaya oturmuş, görüşmelerde asgari ücret 2 bin 324 lira olarak belirlenmişti.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) 27. Olağan Genel Kuruluna katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücrete ilişkin itiraf gibi bir açıklama yaptı.

Selçuk, gelecek yıl yapılacak asgari ücret görüşmelerinde işveren ile işçinin anlaştığı bir ücret seviyesinin belirleneceğini söyledi.

Bakan Selçuk, "Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız. Asgari ücret aslında devletin değil işveren ve işçinin anlaştığı, bizim kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi." fadelerini kullandı.