Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması

Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere ek kaynaklar sağlayarak destek olmak amacıyla tüm ortaokul öğrencilerinin derslerinin beşinci ünitelerini içine alan 2 bin 800 sorudan oluşan 42 fasikül daha paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, konu hakkında "Öğrencilerimizin yanında olabilmek için salgın döneminde onlara sunduğumuz kaynakları çeşitlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı''ndan yapılan açıklamaya göre, 5, 6, 7 ve 8. sınıfların derslerindeki ilk dört üniteleri kapsayan 14 bin 200 soruluk 192 çalışma fasikülün ardından beşinci ünitenin fasikülleri de yayımlandı.

Fasiküller, 5, 6, 7 ve 8. sınıf derslerinin her ünitesi için ayrı bir kitapçık olarak hazırlandı.

İşlenen konuları pekiştirerek öğrenilenleri kalıcı hale getirecek ve öğrencilerin farklı soru çeşitleri üzerinde pratik yapacakları hazırlanan fasiküllerde, farklı soru türlerinin yanında eşleştirme, bulmaca gibi etkinliklere de yer verildi.

Bu kapsamda, 8. sınıf seviyesinde üç Türkçe, dört matematik, dört fen bilimleri ve üç T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinde olmak üzere on dört; 7. sınıf seviyesinde üç Türkçe, iki matematik, iki fen bilimleri ve üç sosyal bilgiler olmak üzere on; 6. sınıf seviyesinde iki Türkçe, iki matematik, iki fen bilimleri ve üç sosyal bilgiler olmak üzere doku ve 5. sınıf düzeyinde iki Türkçe, üç matematik, iki fen bilimleri, iki sosyal bilgiler olmak üzere dokuz fasikül hazırlandı.

Ortaokul öğrencilerinin derslerinin beşinci ünitelerinden 2 bin 800 değerlendirme sorusu içeren 42 fasikül "http://odsgm.meb.gov.tr/" adresinden paylaşıldı.

Fasiküller, ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca paylaşılacak.

BAKAN SELÇUK: ÖĞRENCİLERE KAYNAK DESTEĞİNİN ÖLÇEĞİ BÜYÜTÜLDÜ

Bakanlık açıklamasında açıklamalarına yer verilen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, içinde bulunulan sürecin farklılığı göz önüne alınarak öğrencilere sunulan kaynak desteğinin ölçeğinin büyütüldüğünü belirtti.

Bakan Selçuk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Öğrencilerimizin yanında olabilmek için salgın döneminde onlara sunduğumuz kaynakları çeşitlendiriyoruz. Daha önce çok sayıda kaynak desteği sağladık. Örneğin kazanım kavrama testleri, LGS için örnek sorular ve çalışma soruları, 5, 6 ve 7. sınıflar için beceri temelli testler, 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için tekrar testleri, ilköğretim 2, 3 ve 4. sınıflar için çalışma soruları yayımladık. Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için 1, 2, 3 ve 4. üniteleri kapsayan çalışma fasiküllerini daha önce yayımlamıştık. Bugün de ortaokul öğrencilerimiz için tüm sınıf seviyelerinde çalışma fasiküllerinin beşinci ünitelerini erişime açtık. Desteğimiz devam edecek."