Bakan Soylu açıkladı... Şehirlerarası ulaşım kısıtlaması şahsi araçları kapsayacak mı?

Bakan Soylu açıkladı... Şehirlerarası ulaşım kısıtlaması şahsi araçları kapsayacak mı?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korona virüs tedbirleri kapsamında getirilen seyahat sınırlamasına özel araçların dahil olmadığını belirterek, 81 ilin girişinde özel araçlarında seyahat edenlerin de ateşlerinin ölçüleceğini açıkladı.

Türkiye'de vaka sayısı giderek artan korona virüs salgınını önlemek için her geçen gün önlemler arttırıldı. Son olarak otobüsle şehir dışına seyahat yasağı getirilirken, vatandaşlarla seyahatin bu kapsam dâhilinde olup olmadığı merak ediliyordu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya yaptığı açıklamasıyla netlik kazandırdı.

Bakan Soylu, 81 ile seyahat sınırlamasında şahsi araçların dahil olmadığını belirterek, “Özel araç dahil olmak üzere durdurup özel araçlardaki vatandaşlarımızın ateşlerini ve sağlık durumlarını kontrol eden sistemi 81 ilimizin girişlerinde kontrol ettiğimiz bir sistem oluşturduk, oluşturmaya çalışıyoruz. Bir şüphe görülürse 14 gün karantina uygulanacaktır. Özel araç, otobüs diye bir ayrım yapılmayacaktır. Bu tür salgınlarda bulunduğumuz yerden ayrılmamalıyız” dedi.