Bakan Soylu, Erdoğan’ın koruması oldu

Bakan Soylu, Erdoğan’ın koruması oldu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bulunduğu bir video sosyal medyada gündem oldu. Soylu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arabasının yanında koruması gibi koşması dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görüntülerinin bulunduğu bir video sosyal medyada gündem oldu. Paylaşılan videoda Soylu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arabasının yanında koruması gibi koştuğu görülüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Erdoğan’ın koruması gibi arabasının yanından koşması, akıllara, Soylu’nun eski açıklamalarını getirdi.

Soylu, 2009 yılında Demokrat Parti Genel Başkanı olduğu dönemde yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hep beraber biraz daha fazla gayret gösterip bu Türkiye’de siyaset adına hava atmaya çalışan bu AKP ve Tayyip Erdoğan’a orada gününü göstereceğiz yerel seçimlerde gününü göstereceğiz. Bir tarafta Erdoğan medyası bir tarafta Doğan medyası yani yer yok yer yok. Yer yok ama haklıyı hepsi görecekler. Doğruyu hepsi görecekler. Doğrunun ne olduğunu hepsi görecekler. Kimseye kızmıyoruz. Kimseye küsmüyoruz. Kimseye darılmıyoruz. Bugün AKP’nin iktidarda olması, AKP’nin maharetinden değil, bizim kabahatimizden. Biz kabahatimizi biliyoruz. AKP’den bu milleti kurtaracağız, bu insanları kurtaracağız. İşte kimseye kabahat bulmadan geçmişin bize gösterdiklerini en iyi şekilde algılayarak irdeleyerek geleceğe çok önemli bir anlayışla beraber gideceğiz. Bu parti artık liderlerin ağzıyla böyle neredeyse birbirine dönen çorba olan milletvekili listelerinden kurtulmalıdır.”