Bakan Soylu’dan Gül ve Davutoğlu’na tepki!

Bakan Soylu’dan Gül ve Davutoğlu’na tepki!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanmasına tepki gösteren Gül ve Davutoğlu ile ilgili “Dün bu mücadeleyi verdiğimiz bazıları ucuz siyaset pozisyonu adına hiç beklemediğimiz pozisyonları ortaya koyuyorlar” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li 3 belediyeye kayyum atanması hakkında açıklamada bulundu.

Süleyman Soylu, 'Dün bu mücadeleyi verdiğimiz bazıları ucuz siyaset pozisyonu adına hiç beklemediğimiz pozisyonları ortaya koyuyorlar.' ifadeleriyle HDP'li belediyelere kayyum atanmasını eleştiren Abdulalh Gül ve Ahmet Davutoğlu'na tepki gösterdi.

Süleyman Soylu'nun açıklaması şöyle oldu:

"(İspanya'nın ETA kararı) Karar verildiğinde ETA 10 yıldır silahlı eylem yapmıyordu. PKK'nın arkasında lojistik var. Bu konu ile ilgili bir adım attık.

Kanunun verdiği yetkiyi yerine getirmek için zor kullandık. Dağda evlatlarımız mücadeleyi veriyorsa, sınır ötesinde can pahasına mücadele yapıyorsabunu yapak zorundaydık.

O teröriste moral de mama da belediyeden veriliyordu.

3 gündür bir tanesi çıkıp 'PKK ile işim yok, teröre de PKK'ya karşıyım, iftira atılıyor' demedi. Bize iftira edilmişse peşine düşüyoruz. Yüzümüze kara çalınmasın, devletimize zarar gelmesin diye çaba sarf ediyoruz.Savunanlar da terör örgütü ile ilgisi yoktur diyemiyor.

Seçilmişlikten başka bir şey diyemiyorlar. Seçilmişlik değerlidir. Demokrasi truva atı değildir. Sandık ayrıdır, hukuk ayrıdır, kurallar ayrıdır.

Aynı suçtan aldığımız adamı ısrarla aday yaptılar. Meclis üyesinin bahçesinde patlayıcı bulduk. Kabahat değil. PKK ile iltisaklı kişilere müdahale ettiğimiz için biz kabahatli olduk.

Dün bu mücadeleyi verdiğimiz bazıları ucuz siyaset pozisyonu adına hiç beklemediğimiz pozisyonları ortaya koyuyorlar. Biz yolumuzdan dönecek değiliz."