Bakan Soylu'nun suç duyurusunda bulunduğu Yıldırım'dan 400 milyon dolarlık hamle

Bakan Soylu'nun suç duyurusunda bulunduğu Yıldırım'dan 400 milyon dolarlık hamle
İçişleri Bakanı Soylu'nun şahsına, ailesine ve emniyete yönelik hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, yatırımlarını Kazakistan'a kaydırıyor. Yıldırım, Kazakistan'a 400 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Bakan Süleyman Soylu'nun suç duyurusunda bulunduğu Yüksel Yıldırım'dan 400 milyon dolarlık hamle

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun hakkında suç duyurusunda bulunduğu Türkiye Futbol Federasyonu 1.Lig ekiplerinden Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, yatırımlarını Kazakistan''a kaydırıyor. Aynı zamanda Yıldırım Holding Başkanı olan Yıldırım, Kazakistan''a 400 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Dünya''dan Kerim Ülker''in haberine göre 2013’te Rus madencilik şirketi Mechel’in krom varlıklarını satın alarak Kazakistan’a üretim anlamında ilk adımı atan Yıldırım Holding, şimdi de ülkenin kuzeyinde yer alan Rusya sınırındaki eyaleti Zhambyl’de kalsiyum soda külü fabrikası kuracak.

400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Kazakistan’ın ilk soda külü tesisi olacak olan tesisi Yıldırım Holding, sahibi olduğu Qazaq Soda A.Ş. firması kanalıyla kuracak. Bu yılın 3’üncü çeyreğinde temeli atılacak tesis için 400 milyon dolarlık yatırım planlanıyor.

Kapasitesi yılda 1 milyon ton olarak belirlenen tesiste 1.000 kişinin çalışması planlanıyor. Hatırlayacağınız üzere 2017 yılında yaptığımız haberde Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile Yıldırım Holding’in CEO’su Yüksel Yıldırım başkent Astana’daki EXPO Congress Center’da bir araya gelmişti. O görüşmede tesisin kurulacağı Zhambyl eyaleti üretim alanı olarak belirlenmişti.

Bakan Soylu suç duyurusunda bulunmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şahsına, ailesine ve emniyete yönelik hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu 1.Lig ekiplerinden Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım hakkında avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

YILDIRIM NE DEDİ?

Türkiye Futbol Federasyonu 1.Lig ekiplerinden Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Yıldırım, Adana Demirspor taraftarlarının çok rahat bir şekilde, sosyal mesafe kurallarını ihlal ederek stada girebilmelerine karşın kendi taraftarlarının stada alınmadığını belirterek, "Bunu TFF''ye de açık açık yazdım. Dedim ki, ben stada taraftarımı alamıyorum, polis izin vermiyor. Benim taraftarım Türk vatandaşı değil mi? Neden Samsunsporlular stada giremezken, Adana Demirsporlular bu kadar rahat davranabiliyorlar? Süleyman Soylu''nun oğlu dediler. Emniyet müdürü onların karşısında önlerini ilikliyor. Bunlar açık açık söylendi. Ben de tamam o zaman dedim, Türk futbolu bitmiş demek ki." demişti.