Bakan Turan’dan tren kazası açıklaması

Bakan Turan’dan tren kazası açıklaması
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turan, Ankara’da 9 kişinin öldüğü tren kazası ile ilgili açıklama yaptı. Turan, adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara'daki hızlı tren kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Turhan, 'sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu' gibi değerlendirme yapanların doğru değerlendirme yapmadığını söyledi.

İşte Bakan Turan'ın açıklamaları:

"Adli ve idari tahkikat devam ediyor. Sinyalizasyon sistemi demir yolu sistemi için olmazsa olmaz değil. Bu sistemin olmamasından dolayı demir yollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok. Bilgilerinize sunuyorum. Kazadan sonra 'sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu' gibi değerlendirme yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor."

Bakan Turhan, 'Çarpışan iki trende var mıydı?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu soru doğru bir soru değil. Sinyalizasyon sistemleri demir yolu sistemlerinde bulunan, hatlarında bulunan bir sistem."

"ULAŞTIRMA BAKANI OLARAK İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?"

Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı trenin kılavuz lokomotifle kafa kafaya çarpıştığı kaza Türkiye Büyük Millet Meclis'ine (TBMM) taşındı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Antmen önergesinde "Olayın kapatılması için göstermelik bir şekilde bir memuru sorumlu tutup görevden almak yerine bu kazanın sorumluluğunu alarak istifa etmeyi ve açılacak yargı sürecine objektif biçimde destek olmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

AK Parti döneminde 97 kişinin tren kazalarında hayatını kaybettiğini ve en az 673 vatandaşın da bu kazalarda yaralandığını kaydeden Antmen, bu kazalara rağmen bugüne kadar hiçbir bakan ve yetkilinin sorumluluk almadığını ve istifa etmediğini ifade etti.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 4 YILDA BİTMESİYLE ÖVÜNMÜŞTÜ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2011 yılında Ankara-Konya hızlı tren hattı açılışındaki konuşmasını da hatırlatan Antmen, "Erdoğan hızlı tren hattının açılış konuşmasında bu inşaatların 5 ila 13 yıl arasında sürdüğünü, Roma-Napoli hattının 11, Hannover-Berlin hattının 7, Ankara-Konya hattının 4,4 yılda yapılmasıyla övünmüştü. Benzer uzunluktaki hızlı tren hatlarının yapımı ve hizmet süreleri Almanya'da 7, İtalya'da 11 yıl sürerken Türkiye nasıl 4 yılda bunu tamamlamıştır?" diye sordu.

Dünyadan da örnekler veren Antmen önergesinde şunlara yer verdi:

— 2008 yılında Macaristan Ulaştırma Bakanı ve Demir Yolları Genel Müdürü 4 kişinin öldüğü tren kazası sonrası istifa etmiştir. 2009 yılında Hırvatistan Ulaştırma Bakanı 6 kişinin öldüğü tren kazası sonrası istifa etmiştir. 2009 yılında Mısır Ulaştırma Bakanı 18 kişinin öldüğü tren kazası sonrası istifa etmiştir. 2009 yılında Kostarika Ulaştırma Bakanı bir köprünün çökmesi nedeniyle 5 kişi ölünce istifa etmiştir. 2012 yılında Mısır Ulaştırma bakanı 49 öğrencinin tren kazasında ölmesi sonrası istifa etmiştir. 2016 yılında İran Demir Yolları Genel Müdürü Muhsinpur Seyyid Agayi, 40 kişinin öldüğü tren kazası sonrası "Yöneticiler gerçekleşen hadiseler için sorumluluk almak zorundadır" diyerek istifa etmiştir. 2017 yılında Hindistan Demiryolu İdaresi Başkanı ülkesinin kuzeyinde yaşanan tren kazalarından sonra istifa etmiştir.

ANTMEN'İN BAKANA SORDUĞU SORULAR

Önergede yer alan sorular şu şekilde:

— Olayın kapatılması için göstermelik bir şekilde bir memuru sorumlu tutup görevden almak yerine bu kazanın sorumluluğunu alarak istifa etmeyi ve açılacak yargı sürecine objektif biçimde destek olmayı düşünüyor musunuz?

— Benzer uzunluktaki hızlı tren hatlarının yapımı ve hizmet süreleri Almanya'da 7, İtalya'da 11 yıl sürerken Türkiye nasıl 4 yılda bunu tamamlamıştır?

— Ankara Konya hızlı tren hattının seçimler için hızlıca yapılıp açıldığı iddiaları doğru mudur?

— Ankara Konya hızlı tren hattının gerekli test sürüşleri ve uzman kontrolleri yapılmış mıdır?

— Avrupa ülkeleri başta olmak üzere hızlı tren hatları nasıl yapılmakta, test sürüşleri ne şekillerde gerçekleştirilmektedir?

— Bahsi geçen hızlı tren hattının ihalesi ne şekilde yapılmıştır? Hattın yapımında kaç firma bulunmuş ve ne kadar ödeme yapılmıştır?

— Ankara Konya hızlı tren hattında sinyalizasyon sistemi neden bulunmamaktadır? Başka hangi hızlı tren hatlarımızda bu sistem kurulu değildir?

İlgili Haberler