Uzaya gitmek için bakın kaç kişi başvurdu

Uzaya gitmek için bakın kaç kişi başvurdu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Daha 48 saat bile olmadan bu siteyi (https://uzaya.gov.tr/) tam 4 milyon vatandaşımız ziyaret etmiş. Burada başvuru yapmak üzere sisteme kaydını yaptıran vatandaş sayımız 31 bin oldu." dedi.

Milli uzay programının en önemli aşamasını oluşturan Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu Projesi''nin resmi olarak pazartesi günü başladığını hatırlatan Varank, "Seçilecek bir Türk vatandaşını 2023 yılında bilimsel faaliyetler yürütmek üzere 10 günlüğüne uluslararası uzay istasyonuna göndereceğiz. Böylece Türkiye, uzaya vatandaşını gönderen sayılı ülkeler arasında yerini almış olacak. Gidecek vatandaşımızın seçimi için 23 Haziran 2022 saat 20.23''e kadar https://uzaya.gov.tr/ internet adresinden başvuruları kabul etmeye başladık." dedi.

Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın projeyi duyurduktan sonra oluşan heyecandan ve ilgiden çok memnun olduğunu söyleyerek, "Son rakamlar geldi. Daha 48 saat bile olmadan, yani 2 günü bile tamamlamadan bu siteyi tam 4 milyon vatandaşımız ziyaret etmiş. Burada başvuru yapmak üzere sisteme kaydını yaptıran vatandaş sayımız 31 bin oldu. ''Ben uzaya gitmek için şartları taşıyorum'' diyerek kaydını tamamlayan vatandaş sayımızda şu anda 225 oldu. Dolayısıyla ben bu ilginin artarak devam edeceğine inanıyorum. Buradan hem salondaki arkadaşlarımıza hem de tüm Türkiye''ye tekrar bir çağrıda bulunuyorum; şartları sağlayan herkesi uzay yolculuğu için başvurmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.(AA)