Bakan Yanık meğer Ensar’ı da savunmuş. FETÖ paylaşımları gündem olmuştu

Bakan Yanık meğer Ensar’ı da savunmuş. FETÖ paylaşımları gündem olmuştu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına atanan Derya Yanık’ın FETÖ’ye ilişkin paylaşımları sonrası şimdi de Ensar’ı savunan bir videosu ortaya çıktı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık’ın katıldığı bir televizyon programında, Ensar Vakfı’nı savunduğu ve duruma isyan eden İsmail Saymaz ile tartıştığı görüntüler ortaya çıktı.

Gece yarısı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık’ın Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ilişkin paylaşımları sosyal medyada gündem olmuştu. Geçtiğimiz saatlerde ilk açıklamasını yapan Bakan Yanık, konuya ilişkin herhangi bir şey söylemedi.

Yanık’ın katıldığı bir televizyon programında 45 çocuğun tecavüze maruz kaldığı Konya’nın Karaman ilçesinde bulunan Ensar Vakfı yurduna ilişkin yaptığı açıklamalara tepki yağdı.

Programda Yanık’ın, “İlköğretim için yasal bir düzenleme yok. Orası sadece bir yurt olarak, öğrencilerin konakladığı bir eğitim yuvası olarak kullanılmıyor” sözlerine İsmail Saymaz’ın yanıt vermesiyle stüdyoda tartışma yaşandı.

NE OLMUŞTU?
Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan 45 öğrenciye tecavüz eden öğretmen tutuklanmış ve hakkında 600 yıl hapis cezası verilmişti.

İlgili Haberler