Bakan Yanık'a tepkiler çığ gibi. Koruma altındaki çocuk ifşa edildi. Ramazan diye ikramda bulunulmadı

Bakan Yanık'a tepkiler çığ gibi. Koruma altındaki çocuk ifşa edildi. Ramazan diye ikramda bulunulmadı
Adı FETÖ ve Adnan Oktar'la ilgili skandallara karışan yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kendi bakanlığı sorumluluğunda devlet korumasına alınan çocuğu ifşa etti. Kimliği ve fotoğrafının gizli tutulması gereken çocukla birlikte kameralara poz veren Yanık, Ramazan'ı gerekçe göstererek küçük çocuğa çikolata ve çay ikram etmediğini söyledi. Sosyal medyada gündem olan görüntülere tepki yağdı.

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 23 Nisan''da koltuğunu devlet koruması altına alınan bir çocuğa devretti. Kimliği ve görüntüsü gizli tutulması gereken çocuk kameralar önüne çıkartılarak kanunlar hiçe sayıldı. Bakan Yanık, kimliği ve fotoğrafının gizli tutulması gereken çocukla birlikte kameralara poz verdi. Bu skandalın fotoğraf ve videolarını servis edenlerden biri de devlet kurumu olan Anadolu Ajansı''ydı. 

Yanık, Ramazan ayını gerekçe göstererek küçük çocuğa çikolata ve çay ikram etmediğini de ifade etti. Bakan Yanık "Tabi Ramazan olduğu için bir şey ikram edemedik. Ramazan’dan sonra aynı evde kaldığı 5 arkadaşıyla birlikte bize misafir olarak gelecek o zaman çikolata ve çay hakkımızı kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

BAKAN YANIK''A TEPKİ YAĞDI

Görüntülerin sosyal medyada gündem olması üzerine çok sayıda kişi Bakan Yanık''a tepki gösterdi.  Sosyal medyada paylaşılan tepki mesajlarından bazıları şöyle:

YASAK TANINMADI

Devlet koruması altına alınan çocukların, kimlik bilgilerinin ifşa edilmesi ve görüntüsünün kullanılması güvenlik tedbirleri gereğince yasak. Aynı şekilde çocukların kaldığı yurtların adresleri de paylaşılmıyor. Sosyal sorumluluk projeleri ile bu çocuklarla etkilik yapan kurumların da çocukların fotoğraflarını kullanmasına izin verilmiyor. 

TBMM Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması’na göre; çocuk evlerinde yaşayan çocuğun, güvenliği ve gizlilik hakları devlet güvencesi altında.

Konuya ilişkin kanunun ilgili maddesi şu şekilde: 

ÇOCUK KORUMA KANUNUNA GÖRE VERİLEN KORUYUCU VE DESTEKLEYİCİ TEDBİR KARARLARININ UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK MADDE

GİZLİLİK

MADDE 26 – (1) Çocuklara ilişkin koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının alınması ile uygulanmasına ilişkin tüm süreçlerde çocuğun avukatı hariç olmak üzere çocuğun kimliği, adresi, fotoğrafları, yaşadığı travmalar gibi çocuğa ve yakınlarına ait her türlü bilgi ve bu bilgilerin yer aldığı rapor ve belgeler ile kayıtlar gizli tutulur. Yazışmalar gizlilik ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirilir.

FETÖ VE ADNAN OKTAR SKANDALI

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık''ın FETÖ hakkındaki övgü dolu tweetlerinin ardından Adnan Oktar''ın iftarına katıldığı ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler