Bakan Yılmaz’dan Şaka gibi mülakat açıklaması

Bakan Yılmaz’dan Şaka gibi mülakat açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, öğretmen alımındaki sözlü sınavında yöneltilen sorularla ilgili, ilginç açıklamalar yaptı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı Çağrı Okulları İlkokul bölümü açılış töreni sonrası açıklamalarda bulundu. 

Öğretmen alımlarında uygulanan mülakatlar tartışma konusu olmuştu. “Gezi olayları hakkında ne düşünüyorsunuz, reis denilince aklınıza ne geliyor, amin alayları nedir” gibi soruların sorulduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Yılmaz ilginç açıklamalarda bulundu. 

“Turgut Reis der, Piri Resi der…”

Yılmaz, “Böyle bir soru bizim soru havuzumuzda yok. Diyelim ki ama birisi sordu. Bu mülakata zeval getirmez. Kişi onun hakkında ne düşündüğünü söyler. Sever sevmez, beğenir beğenmez; ‘Turgut Reis’ der, ‘Piri Reis’ der veya bir başka reis. Onun hakkında da fikrini söylesin, bunun ne zararı var? Bunun ne zararı var?

“Böyle soru gelince öğretmen hemen tepki mi gösterecek!”

Yani millet sağlıklı olarak, sağduyulu olarak düşünsün de elini vicdanına koysun karar versin. İnternet çağındayız, öğrenci bir konuyu öğretmenden daha iyi bilebilir. Öğretmene bir soru sorduğunda öğretmen hemen kızacak mı? Öğretmen hemen tepki mi gösterecek? Kendini 1-0 yenilmiş gibi hissedecek de ders bitene kadar 2-0 öne geçmek için öğrencisine farklı mı davranacak? Yani yapılanlar doğru, bu söylenenler ‘adaletten haktan hukuktan ayrıldı’ intibahını vermek için yapılıyor. Kesinlikle doğru değil, kesinlikle doğru değil, kesinlikle doğru değil. Bunlar ‘vebaldir’ derler ama vebali bilmeleri lazım. Yarın Hakk divanına varırsın” ifadelerini kullandı

İlgili Haberler