Bakan Ziya Selçuk, iki soruya yanıt veremedi

Bakan Ziya Selçuk, iki soruya yanıt veremedi
Eğitime verilen aranın 30 Nisan’a uzatıldığını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ücretli öğretmenlerin durumu" ile "Servisçi ve yemekhaneler velilerden para istiyor. Bu konuda ne yapılacak" şeklindeki soruları geçiştirmesi tepkiye neden oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun da önerisiyle korona virüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitimin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Bakan Selçuk, "Bu hafta bizim test haftamızdı ama önümüzdeki haftadan itibaren çok daha kaliteli, dolu dolu programlarla çocuklarımızın eğitimini yapmaya devam edeceğiz. Bu uzaktan eğitim kısmının dışında da en kısa süre içerisinde yüz yüze eğitimle telafi yapma çalışmalarımız da devam ediyor. Telafinin ne zaman, nasıl olacağı Bilim Kurulumuzun önerileriyle doğrudan doğruya ilgili” diye konuştu. Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: 30 Nisan'a kadar okullarımızın tatil olması ve uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu. Özel kurslar 30 Nisan’a kadar aynı şekilde kapalı olacak. Özel okul temsilcileriyle görüşmemizde gündeme geldi, telafi edileceği için problem çıkacağını sanmıyorum. LGS’ye ilişkin ise 3 senaryomuz var. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi bilimsel karalara bağlı. Tedbirimiz hazır."

Bakan Selçuk, meslek liselerinde solunum cihazı üretme altyapısının bulunduğunu belirterek bu konuda Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Bakan Ziya Selçuk’un basın mensuplarının sorularını yanıtlarken iki soruyu geçiştirmesi dikkat çekti. Bir basın mensubunun çalıştıkça maaş alan "Ücretli öğretmenlerin durumu" ile ilgili sorusuna "Mevzuat açık. Telafi eğitimlerinde derslere girmeleri söz konusu olacak. Çalışmalar devam ediyor" cevabı verirken, "Servisçi ve yemekhaneciler velilerden para istiyor. Bu soruna çözümünüz var mı" sorusunu ise yanıtlamadı.