Bakan'dan ilginç sınır kapısı açıklaması

Bakan'dan ilginç sınır kapısı açıklaması
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, peşmerge yönetiminin referandumu sonrası sınır kapısının her an kapatılabileceğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi her an kapatılabilir. Birtakım gelişmeleri bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi'ne katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, peşmergenin Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği sözde bağımsızlık referandumunun ardından sınır kapılarının kapatılıp kapatılmayacağına dair soruları cevaplandırdı.

Referandumun gerçekleştiği gün kapıların kapatıldığına dair haberleri yalanlayan Tüfenkçi, "Şu anda kapatma yok, Irak tarafından gelenlerin daha sıkı kontrolle geçişlerine izin veriyoruz" demişti.

"BİRTAKIM GELİŞMELERİ BEKLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan Tüfenkçi, "Habur Sınır Kapısı şu an itibarıyla açık durumda ama baktığımız zaman önceki günlere göre giriş çıkışların çok azaldığını görüyoruz. Tabi ileriki zamanlarda veya günlerde Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması da gündemde. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi her an kapatılabilir. Oradaki birtakım gelişmeleri bekliyoruz. İşte petrol vanasının kapatılması gibi birtakım önlemler, yaptırımlar var" ifadelerini kullandı.

Tüfenkçi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün uluslararası toplumun itirazlarına rağmen Barzani'nin bu noktada atmış olduğu adımların esasında oradaki Kürt kardeşlerimizin de lehine olmayan bir durum olduğunu defalarca başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere ilgili bakan arkadaşlarımız da ifade ettiler. Elbetteki bunun birtakım sıkıntıları da olacak. Esasında bu referandumun sonuçlarıyla beraber sıkıntılı bir sürece girdiğini göstermiş oldular. Biz de daha önce ifade ettiğimiz 3 aşamalı tedbirleri zamanı ve yeri geldiğinde uygulamaya başlayacağız."

İlgili Haberler