Bakan'dan "Kimlik skandalı" açıklaması!

Bakan'dan "Kimlik skandalı" açıklaması!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, internete sızan 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin nasıl sızdığına dair açıklama yaptı.

Bekir Bozdağ, 50 milyona yakın vatandaşın kişisel bilgilerinin internette yayınlanmasına ilişkin konuştu. Binali Yıldırım’ın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı haberi doğru değil. Bu olayın güncel değeri yok” demişti. Bunun hatırlatılması üzerine Bozdağ, ”Bu haber eskiden de çıkmış. Onu söylüyor” dedi.

İşte Bozdağ’ın skandal hakkında yaptığı açıklama:

“Nereden sızdı, nasıl sızdı bilmiyorum. Rakamlara baktığınız zaman Türkiye’deki seçmen sayısına yakın bir rakam. YSK bu seçmenlere ilişkin bilgileri partilerle de paylaşılıyor. Bu sızmanın araştırılması lazım. Öyle zannediyorum ki bu haberlerin çıkmasının ardından adli ve idari takip başlamıştır. Bildiğiniz Türkiye, kişisel verilerin korunmasını anayasada yer verdi. Kişisel verilerin el değiştirilmesi, paylaşılması temelde yasaklandı. Bunu ihlal edenlerle ilgili ceza yaptırımları arttırıldı.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu çıktı. Yakın bir zamanda Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecektir. Kişisel verileri ihlal edenlere müeyyideler konmuştur. Vatandaşlarımıza birtakım haklar tanınmıştır. Dolayısıyla kişisel veriler yaptığımız bu düzenlemeyle çok güçlü bir koruma altına alınmıştır. Geçmişte 2010′da yaşanan bir olayın tekrarı olmaması için gerekli tedbirler alınacaktır. Bu konuyla ilgili adli ve idari soruşturmalar yapılacaktır” dedi.