Bakan’ın kardeşi iflas etti binlerce çalışana aylardır ne maaş ne tazminat ödendi. Atlasglobal mağdurları eyleme başladı

Bakan’ın kardeşi iflas etti binlerce çalışana aylardır ne maaş ne tazminat ödendi. Atlasglobal mağdurları eyleme başladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi, Ali Murat Ersoy’a ait Atlasglobal 2020’nin ilk çeyreğinde iflasını ilan etti. Maaş ve tazminatlarını alamayan yüzlerce çalışan mağdur olurken, aradan geçen 9 ayın ardından çalışanlar eylem başlattı.

Ali Murat Ersoy’un sahibi olduğu Atlasglobal, Şubat ayında iflasını açıkladı. İflas kararının ardından yüzlerce çalışan maaşlarını ve tazminatlarını alamadı. Aralık 2019’dan bu yana maaşlarını alamayan işçiler bir araya gelerek, Atlas Zedeler Adalet Platformu (AZAP) kurdu ve eylem başlattı.

İşçiler, her hafta şirket sahibi Ali Murat Ersoy'un İstanbul Suadiye’deki evinin önünde ve Ersoy Turistik Servisleri (ETS) Tur’un Kadıköy’de bulunan genel merkez binasının önünde açıklama yaparak eylem başlattı.

Atlasglobal mağdurlarından Ruken Çapa, geçtiğimiz ağustos ayında şirket ile bir protokol imzaladıklarını belirterek "Bu protokolde 31 Ağustos’a kadar ödeme yapılacağı yazıyordu. 'Ödemelerinizin yüzde 40’ını almaktan vazgeçin' dendi. Biz bunu iyi niyet göstergesi olduğunu düşünerek ‘tamam’ dedik. Mağdurduk zaten, kendi haklarımıza bizi muhtaç bıraktılar verebilecekleri miktara da tamam demiştik. Fakat Ağustos ayında bize ödenmesi gereken kısım bile ödenmedi." ifadelerini kullandı.

Bütün çabalarına rağmen kimseden ses çıkmadığını dile getiren Çapa, eylemlerinin 5. gününde yaptığı açıklamada pandemi yasaklarına rağmen çadırlarda sokaklarda kaldıklarını söylerken, "Soğukta, pandemi yasaklarına rağmen bizi dilenmek zorunda bırakan düzenin değişmesini istiyoruz." çağrısında bulundu.

İlgili Haberler