Bakanlığa 9 milyonluk satış yapan Ruhsar Pekcan'ın şirketine 1.4 milyon TL de devlet desteği verilmiş

Bakanlığa 9 milyonluk satış yapan Ruhsar Pekcan'ın şirketine 1.4 milyon TL de devlet desteği verilmiş
Ticaret Bakanlığı görevinden alınan Ruhsar Pekcan'ın şirketi üzerinden bakanlığa 9 milyon TL dezenfektan satışı yaptığı ortaya çıkmıştı. Pekcan'ın şirketine 1.4 milyon TL de devlet desteği verildiği tespit edildi.

Sözcü''nün internet sitesinde Özlem Güvemli''nin haberine göre, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlığına eşi Hasan Pekcan''ın ortağı olduğu Nanoksia Biyoteknoloji Şirketi''nden 9 milyon liralık dezenfektan aldığının ortaya çıkmasının ardından görevden alındı. Pekcan''ın görevden alınmasının ardından ise başka bir detay daha ortaya çıktı.

Şimdi de eski bakana ve eşine ait şirkete, pandemi nedeniyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destek verildiği tespit edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, resmi sitesinde Covid 19 ile mücadele kapsamında atılan adımları anlattığı bölümde "KOBİ Teknoyatırım Destek Programı” kapsamında dezenfektan, kolonya, koruyucu elbise, koruyucu gözlük, maske, eldiven gibi ürünleri üreten KOBİ''lere 6 milyon TL''ye kadar destek verildiği bilgisini paylaştı. Örnek olarak da Nanoksia şirketine verilen desteği gösterdi. Sitede “Tekirdağ ilinde ‘dezenfektan'' konusunda yatırım yapacak olan NANOKSİA Biyoteknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi''nin projesi destek kapsamına alınmış olup sağlanacak destek tutarı 1.443.998,40 TL''dir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlığına eşi Hasan Pekcan''ın ortağı olduğu Nanoksia Biyoteknoloji Şirketi''nden 9 milyon liralık dezenfektan aldığının ortaya çıkmasının ardından görevden alındı ancak olayın yankıları sürüyor. Ticaret Bakanlığı, alımı doğrulamış ve “piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildiği”ni savunmuştu. Daha sonra Pekcan''a ait şirketin bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıkmıştı. 

İlgili Haberler