Bakanlığın dağıttığı hayvanlarda veba şüphesi

Bakanlığın dağıttığı hayvanlarda veba şüphesi
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Genç Çiftçi Projesi kapsamında Çanakkale'de dağıttığı koyunların ölmeye başlamasının ardından çevredeki hayvanlara veba aşısı yapıldığı ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Hayvancılığını geliştirmek üzere yürüttüğü Genç Çiftçi Projesi kapsamında vatandaşlara koyun dağıtmıştı. Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde de Çanakkaleli 10 çiftçiye 70 kadar koyun dağıtılmıştı.

Aldıkları hibe hayvanlara köylerinde bakmaya başlayan çiftçiler, teslimden kısa süre sonra hayvanların hastalanarak ölmeye başladığını görünce büyük bir şok yaşadı. Hayvanların ani ölümü köylerde büyük panik yaratırken yetkililer ise hemen harekete geçti. Merkeze bağlı köylerde hayvanlara veba aşısı yapılmaya başlandı.

KOYUNLAR KONYA'DAN GELDİ

Çanakkaleli genç çiftçilere teslim edilen hayvanların, kulaklarına takılan plaka kayıtlarının Konya iline ait olduğu gösterdiği öğrenildi. Yetkililer ise hayvanların Konya’da sisteme kayıt edilmiş olsa bile yurt dışından getirilmiş olabileceğini belirttiler.

KESİN SONUÇLAR BEKLENİYOR

Sözcü'den Mehmet Andaç'ın haberine göre, 70 kadar hayvanın kaçının hastalık nedeniyle öldüğü henüz açıklanmazken, hayvanların ölümüne sebep olan hastalığın veba olduğu öğrenildi. Yetkililer hayvanlardaki hastalığın tam ne olduğunu İstanbul’a gönderilen numunelerden alınacak kesin sonuçlar sonrası tespit edilebileceğini söyledi. Önlem amaçlı müdürlükçe Çanakkale karantinaya alınarak hayvanların nakil ve satışlarının engellendi.

İlgili Haberler