Bakanlığın hileli ürünler listesinde defalarca yer alan firma, TSK’ya birçok kez bal satmış

Bakanlığın hileli ürünler listesinde defalarca yer alan firma, TSK’ya birçok kez bal satmış
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ürettikleri ürünlerden dolayı defalarca taklit ve tağşiş listesinde yer alan firmanın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK), iki defa ihaleyle bal sattığı ortaya çıktı.

Milli Gazeteden Saadettin İnan’ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ürettikleri hileli ürünlerden dolayı defalarca taklit ve tağşiş listesinde yayınlanan firmanın aynı dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de ihaleyle ürün sattığı ortaya çıktı

YAVUZ MEHMET BULUT’UN FİRMA ORTAĞI OLDUĞU DÖNEMDE SATILDI

Tarım Kredi Marketler’in başına atanan Yavuz Mehmet Bulut’un kurucu ortağı olduğu ve üretilen hileli ürünlerden dolayı bakanlık tarafından birçok kez ifşa edilen Anadolu Eksper Gıda’nın 2012 ve 2013 yıllarında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne iki defa ihaleyle bal sattığı gündeme geldi. Bal satışları, Yavuz Mehmet Bulut’un firma ortaklığı döneminde yapıldı.

BAKANLIK AYNI TARİHLERDE ALDIĞI NUMUNELERDE HİLELİ ÜRÜN TESPİT ETMİŞTİ

İhale tarihlerine göre, 10 Ağustos 2012’de Ankara İç Tedarik Bölge Başkanlığı’na 254 bin liralık, 30 Temmuz 2013 yılında ise Adana İç Tedarik Bölge Başkanlığı’na 141 bin liralık bal satışı yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kayıtlarına göre, Anadolu Eksper Gıda’nın 2012’nin Aralık ayı ve 2013 Şubat ayında alınan bal numunelerinde hileli üretim tespit edilerek taklit ve tağşiş listesinde yayınlanmıştı. Numune alma tarihleri ile bal satışının yapıldığı tarihlerin birbirine yakın olması dikkat çekiyor.