Bakanlık duyurdu! 41 terörist öldürüldü

Bakanlık duyurdu! 41 terörist öldürüldü
Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda son bir haftada 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan haftalık bilgilendirmede terörle mücadele harekâtıyla ilgili şunlar yer aldı:

a. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak maksadıyla, yurt içerisinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere DEAŞ dâhil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir.

b. Geçtiğimiz süreç içerisinde (23 – 29 Kasım 2018), PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’ta yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edilmiştir.

İcra edilen operasyonlarda;

Yurt içinde ve dışında 41 terörist etkisiz hale getirilmiş,

11 adet piyade tüfeği, bir adet Tanksavar silahı (Law), 998 adet muhtelif hafif silah mühimmatı, 10 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, iki adet anti personel mayını, 335 kg amonyum nitrat, altı kg C-4 patlayıcı madde, 63 adet (16.380 kg) dinamit lokumu, yedi adet el bombası, iki adet muhtelif telsiz ele geçirilmiş ve 11 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Teröristler tarafından kullanılan 44 adet silah mevzii, sığınak ve depo kullanılamaz hale getirilmiştir.

(ç) Üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Hudut güvenliği, alınan tedbirler artırılarak hudut birliklerimiz tarafından 7 gün 24 saat esasına göre sağlanmaktadır. Hudut birliklerimize yönelik her türlü taciz ve saldırılara meşru müdafaa çerçevesinde tereddütsüz olarak anında karşılık verilmektedir. PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 74,6 kg uyuşturucu, 980 litre kaçak akaryakıt, 88.700 paket kaçak sigara ve 16 adet cep telefonu ele geçirilmiştir. Sınır kontrolleri kapsamında etkin tedbirler alınmaya devam edilmektedir.

Azim ve kararlılıkla icra edilen operasyonlarla PKK/KCK terör örgütü üzerinde oluşturulan baskı neticesinde, örgütün serbest hareket etmesi ve eylem kabiliyeti kısıtlanmıştır.