Bakanlık duyurmuştu. Uygulama bir ilimizde resmen başlatıldı

Bakanlık duyurmuştu. Uygulama bir ilimizde resmen başlatıldı
İçişleri Bakanlığı, toplu taşıma araçlarında HES kodunun zorunlu hale geldiğini duyurmuştu. Toplu taşıma araçlarındaki Kovid-19 takibi Gaziantep'te başladı.

Toplumsal hayatın çeşitli yerlerinde kullanılan Hayat Eve Sığar kodunun toplu taşıma araçlarında kullanılması da zorunlu hale getirilmişti. Söz konusu uygulamanın ilk adımı Gaziantep'te resmen atıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki bir belediye otobüsünde düzenlenen tanıtımda, koronavirüsle mücadele kapsamında artık yeni bir döneme geçtiklerini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında HES ile Gaziantep Kart'ın birbiriyle entegre edildiğini anlatan Gül, şunları söyledi:

"Korona virüsle ilgili hastanede tedavi olanlar, evde karantinada olanlar ve bunlarla temaslı olup 14 gün boyunca izlenen şahıslar var. Özellikle temaslıların kendisini iyi hissettiği için bazen az da olsa çarşıya çıktıklarını, toplu taşıma kullandıklarını ve kısaca hayatın içerisinde olduklarını gözlemliyoruz. Bunun için çeşitli denetim mekanizmaları var. Bu yeni dönemle birlikte toplu taşıma kullanmak tamamen sıfırlanmış olacak."