Bakanlık'tan dayakçı müdüre bir darbe daha

Bakanlık'tan dayakçı müdüre bir darbe daha
Çankırı'da İstiklal Marşı sırasında öğrencilerini acımasızca tokatlayan okul müdürü Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Bakanlık tarafından görevden alınan dayakçı müdürün maaşının da kesileceği öğrenildi.

Çankırı'da acımasızca tokatladığı öğrencilerinin kulağını çekerek havaya kaldıran dayakçı müdür, kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti. Devreye giren Milli Eğitim Bakanlığı, dayakçı müdürü görevden alırken aylıktan kesme cezasının da uygulandığı öğrenildi.

Çankırı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 8 Mart'ta Yapraklı ilçesindeki Yukarıöz Köyü İlkokulu müdürü hakkında İstiklal Marşı töreni öncesinde öğrencilere şiddet uygulaması nedeniyle idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Maarif müfettişlerince yapılan soruşturmada okul müdürünün suçu sabit olduğundan disiplin yönünden aylıktan kesme cezası ile cezalandırılmıştır. İdari yönden, üzerinden yöneticilik görevi alınarak öğretmen olarak ataması yapılmıştır. Öte yandan, soruşturma neticesinde 26 Mart'tan itibaren okul müdürünün adli kontrol altına alınmasına karar verilmiştir ve bu durumu devam etmektedir."

Yapraklı ilçesindeki ilkokulda öğrencileri kürsüye çıkararak tokatlayan öğretmen, bir öğrenciyi de kulaklarından tutarak havaya kaldırmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı müdürün görevden alındığını, hakkındaki adli sürecin de devam ettiği açıklamıştı.