Bakanlık'tan üniversitelere coronavirüs uyarısı

Bakanlık'tan üniversitelere coronavirüs uyarısı
Sağlık Bakanlığı tarafından üniversitelere gönderilen yazıda, Çin'e seyahat eden öğretim görevliler ve öğrencilere 14 gün izin verilmesi uyarısında bulunuldu.

Sağlık Bakanlığı’nın 12 Şubat tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) ‘coronavirüs’ tedbirlerini içeren bildirgesi ortaya çıktı. Bu bildirgenin tüm üniversitelere gönderildiği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara imzalı YÖK’e gönderilen bildirgede şu ifadeler yer alıyor:

"Yeni coronavirüs salgınının tatil dönemine isabet ettiği ve 2 Şubat 2020’de okulların açıldığı göz önüne alındığında, öğrenci ve öğretim elemanları tatil amaçlı Çin’e seyahat etmiş olabilirler. Çink Halk Cumhuriyetine seyahat eden Bakanlığınız/Kurulunuz bünyesinde eğitim ve öğretim alan tüm öğrenciler ve görev yapan öğretmenler, akademik ve idari personelin coronavirüs açısından bilgilendirilmesi, son 14 gün içerisinde Çin’e seyahat öyküsü olanların gerekiyorsa 14 gün idari izinli sayılarak evinde istirahat etmesi ve son temas gününden itibaren 14 gün boyunca, ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı gibi şikayetler açısından duyarlı olmaları ve bu şikayetlerin gelişmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları hususunda bilgilerini ve gereğini arz ederim."