Bakırköy'de kırmızı alarm!

Bakırköy'de kırmızı alarm!
İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy'ün deprem üssü bir ilçe olduğunu vurgulayarak, ilçenin acilen kentsel dönüşümü tamamlaması gerektiğini belirtti.

Sümeyra KIRCA / YENİÇAĞ

İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, ilçede hayata geçirdikleri hizmetleri Yeniçağ'a anlattı. Bakırköy'de bina değil kenti değiştireceklerini belirten Başkan Bülent Kerimoğlu, "1999 depremi sonrasında İTÜ ve Yıldız Teknik üniversitelerinin yaptığı çalışmalara göre Bakırköy'deki binaların yüzde 60'nın orta ve ağır hasarlı olduğu tespit edilmiş. Bakırköy'ün hiç ötelemeden ve bunu bir siyasi malzeme haline getirmeden bir an önce kentsel dönüşümünü tamamlaması gerekiyor" dedi.

bak-bld-spor-(6).jpg

Kentsel Tasarım ve Gelişim Merkezi'ni açarak bu alanda çalışmalar yaptıklarını anlatan Kerimoğlu, kentsel dönüşüm adı altında binayı değil ilçeyi yenileyeceklerini dile getirdi. Kerimoğlu şöyle konuştu: "Dönüşüm planlarımız çerçevesinde; halkı yerinden etmeden, yurttaşlarımızın cebinden para çıkmadan, katında, konumunda, taşınma yardımı da yaparak çözüm olanakları sunacağız. Kent mimarisine, estetiğine uygun, kişi başına düşen yeşil alan oranını çağdaş kentler seviyesine çıkaran, otopark sorununu kökten çözen kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz."

bak-bld-kentsel-donusum-deprem-(3).jpg

Olası bir depremde 780 bin m² barınma alanı ve 59 adet toplanma alanı oluşturduklarına işaret eden Kerimoğlu, 17 adet afet konteyneri, 5 adet barınma alanına 30 bin kapasiteli çadır alanı belirlediklerini sözlerine ekledi.

Bir önceki dönemde başlattıkları yol bakım çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Bülent Kerimoğlu, günün belirli saatlerinde mahalleler arası 'Ring Servis' uygulaması başlatacaklarını, Özgürlük Meydanı'nı büyük bir kent meydanına dönüştüreceklerini, İstanbul ve Kennedy Caddelerini yer altına alacaklarını açıkladı.

Belediye hizmetleri arasında eğitim öncelikli olduğuna değinen Başkan Bülent Kerimoğlu, ilçede bulunan 44 okulun laboratuvarlarından kütüphanelerine, bahçelerinden sıralarına kadar yenilediklerini kaydetti.

Sağlık hizmetleri konusunda, Halk Eczanesi, Tıp Merkezi, Evde Sağlık Hizmetleri ve Diş Poliklinikleriyle hizmet verdiklerine dikkat çeken Başkan Kerimoğlu, her yıl 9 binden fazla çocuğa birçok alanda spor hizmeti verdikleri Atatürk Spor ve Yaşam Köyü ile Sanatçılar Parkı Spor Kompleksi'ne işaret etti.

bak-bld-saglik-(5).jpg

TÜRKİYE'DE BİR İLK: ÇOCUK İZLEME MASASI

Türkiye genelinde 10 bin çocuğa kitap ve kıyafet yardımı yaptıklarını ifade eden Başkan Kerimoğlu, şehit ailelerinin çocuklarına ücretsiz kitap ve kırtasiye yardımı yaptıklarını aktardı. Türkiye'de bir ilk olarak 'Çocuk İzleme Masası'nı hayata geçirdiklerini vurgulayan Bülent Kerimoğlu, "İstiyoruz ki, Bakırköy'de çocuklarımızın istek ve şikayetlerini dinleyip, onların her sıkıntısıyla biz ilgilenelim. Okulunda, evinde, mahallesinde ne tür sıkıntısı varsa ilk geleceği yer Bakırköy Belediyesi olsun. Bu konuda kolluk kuvvetleri, valilik ve kaymakamlıkla birlikte çalışıyoruz" dedi.

bak-bld-egitim-(2).jpg

Sosyal Belediyecilik kapsımında kurdukları Halk Market ile, sıfır yada ikinci el yazlık, kışlık kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyen Kerimoğlu, aynı zamanda Halk Market'e başvuran engelli yurttaşlara ihtiyaçları doğrultusunda tekerlekli sandalye ve hasta bezi yardımı yaptıklarına da değindi. Bülent Kerimoğlu toplamda bin 185 vatandaşa aylık 150-600 TL arasında değişen nakit yardımı yaptıklarını kaydetti.

Halktan gelen talepler doğrultusunda kamu alanlarının işgaline son verdiklerine işaret eden Bülent Kerimoğlu, İstasyon ve Ebuzziya caddelerindeki 'kafekondu'lar, çadır restoranlar ve uygunsuz işgalleri kaldırdıklararak yürüme alanlarını genişlettiklerini aktardı.

İŞTE BU YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK PROJELER

Engelliler İş Atölyesi kurulacak. Zuhuratbaba, Yeşilköy ve Ataköy'de 3 bin araçlık yeraltı otoparkları kurulacak. Kentsel dönüşüm çalışmaları süratle başlanacak. Tarladan tüketiciye direkt satış yapılan "Organik Pazar" kurulacak. Botanik Park'ta açık hava konser alanı oluşturulacak. Yeşilyurt ve Yenimahalle'de sağlık ocağı/Ana-Çocuk Sağlığı Merkezi kuralacak. Özgürlük Meydanı'ndan sahile kadar, işgallerden kurtartarılan caddelerin dış cepheleri yenilenecek. Marka cadde oluşturulacak. Gençler için "İnovasyon ve Kodlama Merkezi" kurulacak. Osmaniye Mahallesi'nde "Bakırköy Vakıf Üniversitesi" kurulacak. Şenlikköy/Basınköy mahallelerimizde 2 bin m2 büyüklüğünde geleneksel Türk Sanatları Müzesi ve Kültür Merkezi kurulacak. Çalışan kadınlara yönelik yeni kreşler açılacak. Yenimahalle/Kartaltepe'de bir ilköğretim okulu ve bir lise kurulacak. Osmaniye Mahallesi cumartesi Pazar alanı 2 katlı, kapalı modern Pazar yeri yapılacak. Altına 5 kat, bin araçlık otopark yapılacak.

Zeytinlik Mahallesi'ne "Tarık Akan Kültür Merkezi" yapılacak.