Bakırköy’de oturanlar Atatürk Havalimanı’ndan şikayetçiymiş! Bakan Kurum’un gerekçesi şaşkınlık yarattı

Bakırköy’de oturanlar Atatürk Havalimanı’ndan şikayetçiymiş! Bakan Kurum’un gerekçesi şaşkınlık yarattı
Atatürk Havalimanı’nın yıkımıyla ilgili açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Küçükçekmece, Bağcılar, Bakırköy bölgesinde yaşayanlar bu havalimanı bölgesinde oluşan hava kirliliğinden, gürültü probleminden dolayı, sesten ve egzoz emisyonlarından dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara''da Millet Bahçesi açılışında açıklamalarda bulundu.

Havalimanının yerine Millet Bahçesi yapılacağını ifade eden Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Burası 1900''lü yıllarda ilk havalimanı olarak hizmete girmiş bir alan. 1953''te de uluslararası hava trafiğine açılmış. Bu manada da İstanbul''umuza hizmet vermiş havalimanımız. Burada yaşanan trafik problemi, hava kirliliğinden sebep, ki bu noktada Küçükçekmece, Bağcılar, Bakırköy bölgesinde milyonlarca vatandaşımız yaşıyorlar ve bu havalimanı bölgesinde oluşan hava kirliliğinden, gürültü probleminden dolayı, sesten ve egzoz emisyonlarından dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar" iddiasını dile getiren Bakan Kurum, "Gelinen süreçte Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu büyük İstanbul vizyonu çerçevesinde İstanbul Havalimanımız yapıldı" 

"Bugün baktığınızda gerek uçuş, gerek sefer sayısı gerek verilen hizmetin kalitesi bağlamında dünyanın ve Avrupa''nın sayılı havalimanlarından biri haline geldi" diyen Bakan Kurum, "Burayı imara açmayacak mısınız gibi üstüne basa basa yapılan sorulara rağmen bir pistinin acil durumlar için kullanılması, yapılan hastaneye hizmet verilmesi, afet zamanlarında vatandaşa hizmet verecek ve sivil uçuşlara açık olacak şekliyle bir pistini bırakıyoruz. Ve İstanbul''umuza toplamda 5 milyon metrekare yeşil alan kazandıracağımızı milletimize müjdelediler. Biz de projelerimizi hızlı bir şekilde başlattık. Hem şehircilik hem çevrecilik açısından bu manada bu projenin İstanbulluya hizmet edecek çok önemli bir proje olduğunu görüyoruz" sözlerini kaydetti.

“MESELE ÇEVRE MESELESİ DEĞİLDİR”
Bakan Kurum sözlerine şöyle devam etti:
“İngiltere’ye Fransa’ya gelişmiş ülkelere baktığınızda şehrin içinde artık havalimanı yok. Gerek iklim değişikliğiyle mücadele gerek çevre ve iklim açısından da tesislerin taşınması çok önemli. Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınmasıyla veriler, trafiğin yüzde 35 azaldığı söylüyorlar. Mesele çevre meselesi değil herhangi bir mesnete dayanmaksızın iftira attıklarını görüyoruz. Mesele AK Parti hükümetinin yaptığı proje olunca bu eleştirilere maruz kalıyoruz ancak kendi belediyelerinde yaşanan çevre katliamlarına kesilen ağaçlara burada baktığınzıdaki sahildeki o güzelim doğa alanlarındaki doğal sit alanlarındaki kaçak yapılara maalesef seslerini çıkarmazlar. Yine mevzu Haliç meselesi olunca dünyanın en önemli atık su arıtma tesislerinden birisi için yapraklardan alkış beklerler. Bu zihniyet milletimiz çok iyi biliyor. Bu zihniyet köhneleşmiş CHP zihniyetidir. Açıkçası bunlar aynı sesle, aynı koroyla muhalefet yapmak üzere eleştiri yapıyorlar. Kendi içlerinde bu projemizi israf olarak değerlendirerek maskeli çevrecileri, sözde doğa ve çevreyi koruduğun söyleyenleri alarak projelerimizi eleştirmeye çalışıyorlar. Kendi projelerindeki sıkıntıları görmüyorlar. Üç maymunu oynuyorlar. Bu noktada konuşmuyorlar.

İlgili Haberler