Baklava nasıl yapılır. Evde baklava nasıl yapılır. Baklava tarifi, malzemeleri ve baklava yapımının püf noktaları  

Baklava nasıl yapılır. Evde baklava nasıl yapılır. Baklava tarifi, malzemeleri ve baklava yapımının püf noktaları  
MasterChef Türkiye'de dün akşam yayınlanan bölümde yarışmacılar Özgül, Emir, Barbaros baklava yaptılar. İzleyiciler de evde baklava yapmak için sıkça arama yapmaya başladı. Peki, Baklava nasıl yapılır. Evde baklava nasıl yapılır. Baklava tarifi, malzemeleri ve baklava yapımının püf noktaları…

MasterChef Türkiye'de 26 Aralık 2020 tarihinde oynanan üçlü tur oyununda şefler, yarışmacılar Özgül, Emir, Barbaros baklava yapmaları istediler. Evde baklama yapımı dün akşamdan itibaren internetten sıkça aranmaya başladı.
Peki, Baklava nasıl yapılır. Evde baklava nasıl yapılır. Baklava tarifi, malzemeleri ve baklava yapımının püf noktaları…
BAKLAVA MALZEMELERİ
Mısır nişastası
200 gram margarin
250 gram robotta çekilmiş ceviz veya fındık
Aldığı kadar un
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet kabartma toz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
Şerbeti İçin;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
BAKLAVA NASIL YAPILIR?
Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine bir su bardağı sütü bir su bardağı sıvı yağı ,bir tatlı kaşığı sirkeyi ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırıp üzerine aldığı kadar un ilave ediyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar hamuru güzelce yoğuruyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığında yoğurduğumuz hamuru 30 eşit parçaya ayırarak hamurları (ceviz büyüklüğünde) güzelce yuvarlıyoruz.
Yuvarladığımız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açarak kenarda bekletiyoruz.
Diğer kalan hamurları da aynı şekilde oklava ve mısır nişastası yardımı ile bir küçük
Tabak büyüklüğünde açıp üst üste onar onar biriktiriyoruz. İlk on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile bir fırın tepsisi büyüklüğünde yufka şekli veriyoruz.
EV BAKLAVASI PÜF NOKTALARI
Baklava yufkasının çok ince açılması gerekir. Genellikle 40 kat yufka açılır. Yufkanın o kadar ince açılması durumunda da dayanıklı olabilmesi için yeterli miktarda yumurta kullanmanız gerekir. Hamurda sert buğday unu önerilir.
Baklavanın kıtır olmasını isterseniz hamura yarım limon suyu ekleyin.
Tereyağı baklavanın lezzetini artırır. Tereyağı tercih etmiyorsanız, süt oranı yüksek margarin de kullanabilirsiniz.
İçi ve üzerine serpmek için kullanacağınız Antep fıstığı ve cevizin taze olması gerekir. Mükmünde yeni hasat ürünler kullanın.
Mümkünse baklavayı odun ateşinde pişirmeniz gerekir. Bunun için hazırladığınız baklavayı mahallenizdeki fırında pişirtebilirsiniz.
Şerbete katacağınız çeyrek limon, şerbetin şekerlenmesini önleyecektir. Şerbeti yufkalar soğuduktan sonra dökmelisiniz. Yufkalar sıcakken dökerseniz hamurlaşabilirler. Soğukken dökerseniz baklava tam kıvamında olacaktır.

yenicag-baklava.jpegyenicag-baklava1.jpg

(Kaynak: Milliyet) 

 

 

 

Günün Karikatürü
Yeniçağ karikatur / Emre Ulaş