Balbay’ı istemeyen Binnaz Toprak!..

Y-CHP’li seçmen tabanı kimlerdir bilemiyorum (CHP’nin hatırına oy verecekleri kastetmiyorum).
Ama şunu soruyorum CHP seçmenine..
Mustafa Balbay ve Binnaz Toprak..
Hangi isim size göre CHP’lidir?.. Gerçek CHP’li hangisidir sizce?..
Bu soruyu şaşkınlıktan soruyorum..
Şaşkınlığımın sebebi de “Soros” muhibi Bayan Binnaz Toprak’ın, gerçek bir CHP’li Mustafa Balbay’a laf sarkıtacak kadar cüretkâr oluşundandır.
Bayan Binnaz Toprak, aday listeleri kesinleşirken Mustafa Balbay’a itiraz ediyor ve aday gösterilmemesini istiyor!.. Kılıçdaroğlu yutkunuyor, “Biz savcılıktan Sayın Balbay’ın milletvekili adayı olmasına engel olmadığına dair belge aldık. Biz, onu o davada tutuklu olması dolayısıyla değil, nitelikleri dolayısıyla aday gösteriyoruz” diyor..
Mustafa Balbay gibi Muharrem İnce gibi (Çok uğraştılar saf dışı edemediler) Y-CHP’ye CHP aşkı ile gelen, Atatürk sevgisi ile dolu, Cumhuriyet’e gönülden bağlı yurtseverlerin önümüzdeki dönemde karşı devrimcilerle uğraşı daha çok kendi çatıları altında olacak, bu nettir!..
İktidar zihniyeti ile adeta koalisyon içerisinde bir birlikteliğin ne yaman uğraş olacağı
ortadadır..
Bizimkisi kehanet değil, fotoğraf açık seçik
ortada..
Mustafa Balbay’a karşı çıkan Binnaz Toprak’ın nerelerin temsilcisi olarak Y-CHP’de bulunduğuna bakalım..
Bu hanımefendi, “George Soros kuruluşlarının Türkiye’de öne çıkmış en önemli siması olan Prof. Dr. Binnaz Toprak da CHP Parti Meclisi üyesi seçildi ve Kılıçdaroğlu’nun özel ekibine girmeyi başardı” kelimeleriyle basında yer almıştır..
George Soros’un vakıflar ağının bir parçası olan Açık Toplum Enstitüsü adına 2008 yılında yaptığı “Türkiye’de Farklı Olmak - Din ve Muhafazakarlık Ekseninde Ötekileştirilenler” araştırması, “Türkiye’nin kamplaşması” gibi bir öngörüyü milletin kafasına şırınga etme temelinde oluşmuştur!..
Dahası, Hanımefendi, Soros cemaati siparişi ile yaptığı bu Türkiye değerlendirmesinde Erzurum’u tepeden tırnağa “yobaz” kılmış, bu nedenle Dadaşlar kendisinin kulağını pek çınlatmışlardı..
Y-CHP’nin “halka döndüğünden” bahsediyorlar ya.. Parti, Binnaz Toprak gibi halkla bütünleşmiş değerlerden geçilmez haldedir!..
Şimdi bu Binnaz Hanımefendi’ye daha yakın duralım ve hakkında yazılanlardan ilham alalım!..
Antalya ADD, kendisi hakkında bir çalışma yaptı ve şunları sundu;
 “Prof. Dr. Binnaz Toprak; Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde görevlidir.
Binnaz Toprak’ın TESEV adına yurtdışı toplantılara katıldığı, Alman Sosyal Demokrat Partisi örgütü olan Friedrich Ebert Stiftung desteği ile “Siyasi İslam Saha Araştırması”  adı verilen projeyi yönettiği bilinmektedir.”
Binnaz Toprak, “Sivil Örümceğin Ağında” kitabında 218 (IRI, ARI, Soros gençliği örgütlüyor bölümünde) ve 321’inci (Amerika’da CFR, Türkiye’de TESEV bölümünde) sayfalarında iki ayrı yerde geçmektedir.
Sayfa 218’de; 16-18 Nisan 1999’da ARI temsilcilerinin İsrail ve Ürdün’e gittiklerinden söz ediliyor. İsrail’de  “Begin-Sedat Stratejik İncelemeler Merkezi”  ile  “Türkiye-İsrail İlişkileri ve Dış Politikaları, Orta Doğu Barış Süreci, Güvenlik, Bölge Ülkeleri Arasındaki İlişkiler” konusunda bir yuvarlak masa toplantısı düzenledikleri belirtiliyor. Bu arada İsrail Demokrasi Enstitüsü ve Moshe Dayan Orta Asya ve Afrika Araştırma Merkezi ile görüşmeler yapılarak burada onlarca akademisyen ile birlikte Boğaziçi Üniversitesi ve TESEV adına katılan Prof. Dr. Binnaz Toprak’ın “Siyasi İslamla Uzlaşma Gerekliliği” konulu bir tebliğ sunduğu anlatılıyor.
Tam bir “açıl susam açıl” işi bu “Açık Toplum” raporu!..
Gelinen nokta şu.. Y-CHP’ye yerleşen Soros kafası CHP’li Mustafa Balbay’ı partiye istemiyor...

Yazarın Diğer Yazıları